Πυρκαγιά στο Παγγαίο: Συνελήφθη κάτοικος της περιοχής, έκανε αγροτικές εργασίες με φωτιά (βίντεο)

Πυρκαγιά στο Παγγαίο: Συνελήφθη κάτοικος της περιοχής, έκανε αγροτικές εργασίες με φωτιά (βίντεο)

Μέτωπο φωτιάς απασχόλησε την Τρίτη (17/08) την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Παγγαίο Καβάλας, και όπως διαπιστώθηκε ξεκίνησε από σημείο, στο οποίο κάτοικος της περιοχής, που συνελήφθη, έκανε κάποιες αγροτικές εργασίες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, φωτιά. 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (17/08) στο Παγγαίο της Καβάλας και σύμφωνα πληροφορίες αυτό έγινε, όταν κάτοικος της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη, έκανε κάποιες αγροτικές εργασίες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, φωτιά.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργλα το απόγευμα. Έπισε σε ορεινή δασική έκταση της δημοτικής κοινότητας Αντιφιλίππων, του Φήμου Παγγαίου.

Σύμφωνα και με το «voria.gr», ένας κτηνοτρόφος κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης, καθώς φέρεται να εμπλέκεται με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή. Μεταφέρθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, η οποία διενεργεί την προανάκριση.

Λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα ξεκίνησε η ανάκριση των μαρτύρων από την ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης και οι Αρχές διαπίστωσαν πώς τελικά ξεκίνησε η φωτιά. Μιλώντας στο ίδιο Μέσο o δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, σημείωσε ότι «δίνουμε μάχη με τους ανέμους, αν και η κατάσταση είναι καλύτερη. Πριν λίγη ώρα ήρθαν και δύο μπουλντόζες από τον Στρατό, ώστε να συνδράμουν στη μάχη της ολικής κατάσβεσης».

Στην περιοχή μέχρι αργά το βράδυ επιχειρούσαν 67 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Δύο ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα επιχειρούσαν από αέρος, κάνοντας συνεχείς ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκείνο που προκαλούσε προβληματισμό είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις. Κλιμάκια του Δήμου Παγγαίου και της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και πολλοί εθελοντές βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2VVXMJb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη