Champions League: Σήμερα η κλήρωση των ομίλων - Αυτές είναι οι 32 ομάδες και τα γκρουπ δυναμικότητας (βίντεο)

Champions League: Σήμερα η κλήρωση των ομίλων - Αυτές είναι οι 32 ομάδες και τα γκρουπ δυναμικότητας (βίντεο)

Το απόγευμα της Πέμπτης (26/08) η κλήρωση των ομίλων του Champions League, οριστικοποιήθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας, μετά και τις ρεβάνς στα play offs της διοργάνωσης. 

Συμπληρώθηκαν οι 32 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα σήμερα Πέμπτη (26/8) ενόψει της φάσης των ομίλων του Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2021-22, μετά και τις ρεβάνς στα play offs της διοργάνωσης.

Στη φάση των ομίλων του Champions League προκρίθηκαν οι Τσέλσι (κάτοχος του τίτλου), Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ (Αγγλία), Βιγιαρεάλ (κάτοχος του Europa League), Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Σεβίλη (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου, Λειψία, Ντόρτμουντ, Βόλφσμπουργκ (Γερμανία), Ίντερ, Μίλαν, Αταλάντα, Γιουβέντους (Ιταλία), Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Πόρτο (Πορτογαλία), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Μπριζ (Βέλγιο), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Άγιαξ (Ολλανδία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Μάλμε (Σουηδία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία).

Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Champions League, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (26/8, 19:00, Cosmote Sport 1HD) στην Κωνσταντινούπολη έχουν ως εξής:

1ο ΓΚΡΟΥΠ

Τσέλσι (Αγγλία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Ατλέτικο (Ισπανία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ίντερ (Ιταλία)
Λιλ (Γαλλία)
Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)

2ο ΓΚΡΟΥΠ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Σεβίλλη (Ισπανία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)

3ο ΓΚΡΟΥΠ

Πόρτο (Πορτογαλία)
Άγιαξ (Ολλανδία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Λειψία (Γερμανία)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Αταλάντα (Ιταλία)
Zενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)

4ο ΓΚΡΟΥΠ

Μπεσίκτας (Τουρκία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)
Μίλαν (Ιταλία)
Μάλμε (Σουηδία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)

Τι έγινε στα play offs: Ιστορική πρόκριση για Σερίφ, στην παράταση πήρε το εισιτήριο η Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η Σερίφ Τιρασπόλ, με βασικούς τους Κολοβό (έγινε αλλαγή στο 74ο λεπτό) και Αθανασιάδη, έγραψε Ιστορία το βράδυ της Τετάρτης (25/08), καθώς κράτησε το 0-0 στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Ντιναμό και σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη της με 3-0 στον πρώτο αγώνα των play offs του Champions League προκρίθηκε για πρώτη φορά στους ομίλους.

Η Σερίφ είχε δοκάρι στο 4ο λεπτό, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, λόγω της ασφυκτικής πίεσης της Ντινάμο, η οποία συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, διάστημα που ακυρώθηκε και γκολ του Όρσιτς (στο 76'), με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους. Ως εκ τούτου, η ομάδα που πέρυσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League αποκλείοντας την Τότεναμ θα συνεχίσει στο Europa League.

Στους ομίλους προκρίθηκε και η Σάλτσμπουργκ που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Αυστρίας (2-1) επί της Μπρόντμπι, στη Δανία. Tα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Σέσκο (4') και Αάρονσον (10'). Για τους Δανούς, βρήκε δίχτυα στο 62ο λεπτό ο Μάξο.

Στην παράταση κρίθηκε η πρόκριση της Σαχτάρ Ντόνετσκ, που έγινε η 32η και τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Champions League για τη σεζόν 2021-22. Οι Ουκρανοί βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στην κανονική διάρκεια από τη Μονακό, αλλά μετά το γκολ του Μάρλος στο 74', ο αγώνας πήγε στην παράταση και εκεί το αυτογκόλ του Αγκιλάρ (113'), χάρισε την ισοπαλία στη Σαχτάρ (2-2). Απογοητευμένη έμεινε η Μονακό που τέθηκε εκτός ομίλων και θα συνεχίσει στο Europa League. Η Σαχτάρ προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-2, αφού στον πρώτο αγώνα των play offs του Champions League είχε επικρατήσει με 1-0 επί ουκρανικού εδάφους.

Ο Μπεν Γεντέρ ήταν ο παίκτης που πέτυχε τα δύο γκολ των Μονεγάσκων, στο 18ο και 39ο λεπτό. Oι Ουκρανοί μείωσαν με τον Μάρλος στο 74'. Ο Φόλαντ σπατάλησε τις προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν για τους Γάλλους στα εναπομείναντα λεπτά, με την αναμέτρηση να οδηγείται στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο ένα απίστευτα άτυχο αυτογκόλ του Αγκιλάρ στο 113' οδήγησε στο τελικό 2-2 και την πρόκριση της Σαχτάρ.

Στους αγώνες ρεβάνς των play offs του Champions League (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-0 (1-2)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Μάλμε (Σουηδία) 2-1 (0-2) (10΄ Νεντιάλκοφ, 60΄ πεν. Σωτηρίου - 42΄ Μπιρμάντσεβιτς)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 2-3 (2-3) (18΄ Ουίνγκο, 27΄ Μαέ - 4΄ Τσέσιγκερ, 56΄ Φάσναχτ, 90΄ +3΄ Μαμπιμπί)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 0-0 (0-3)

Μπρόντμπι (Δανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 1-2 (1-2) (62΄ Μάξο - 4΄ Σέσκο, 10΄ Άαρονσον)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μονακό (Γαλλία) 2-2 (1-0) (74΄ Μάρλος, 113΄ αυτ. Αγκιλάρ - 18΄ & 39΄ Μπεν Γεντέρ)



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2Wj1o8l
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη