Κορονοϊός: Το Βενιζέλειο, στο Ηράκλειο, έχει... φρακάρει - Ανοίγει και τέταρτη κλινική Covid

Κορονοϊός: Το Βενιζέλειο, στο Ηράκλειο, έχει... φρακάρει - Ανοίγει και τέταρτη κλινική Covid

Στα όριά του βρίσκεται πλέον το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο εφημερεύει σήμερα, Τετάρτη, 18 Αυγούστου, όντας ήδη «γεμάτο» από περιστατικά κορονοϊού.

Έτσι και προκειμένου το νοσοκομείο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για κλίνες Covid-19, αποφασίστηκε σήμερα να ανοίξει και τέταρτη κλινική κορονοϊού στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το νοσοκομείο του Ηρακλείου λειτουργεί κάτω από δραματικές συνθήκες καθώς δέχεται ασφυκτική πίεση από τα περιστατικά κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί και τα υπόλοιπα περιστατικά.

«Για την ώρα το νοσοκομείο αντέχει. Κάθε μέρα έρχονται κρούσματα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και ο αριθμός ολοένα και αυξάνει», δήλωσε στο Creta24 ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης.

Σήμερα στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται συνολικά 49 ασθενείς. Οι 43 από αυτούς βρίσκονται στις κλινικές covid και έξι στη ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένοι.

«Οι ασθενείς που η κατάσταση της υγείας τους είναι πιο επιβαρυμένη είναι οι έξι που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Στην πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι», δήλωσε ο κ. Τερζάκης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3y0wKx0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη