Σε ύφεση η φωτιά στην Κάζα – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στο Dnews (εικόνες, βίντεο)

Σε ύφεση η φωτιά στην Κάζα – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στο Dnews (εικόνες, βίντεο)

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σήμερα Τρίτη για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή Κάζα κοντά στα Βίλια Αττικής. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση ωστόσο η πυροσβεστική βρίσκεται σε συναγερμό υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 64 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία, καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από τη Πολωνία, το Μηχανοκίνητο Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και ομάδα ΣμηΕΑ της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής.

ΒΙΛΙΑ 1

Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛΑΣ, ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΒΙΛΙΑ 2

ΒΙΛΙΑ 3

Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου σε δασική έκταση στα Βίλια, επίσης συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως για τη διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΒΙΛΙΑ 4

ΒΙΛΙΑ 5

Παράλληλα, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Το Dnews στην Κάζα 

Το Dnews βρέθηκε από νωρίς στο μέτωπο της φωτιάς αλλά και σε σημεία απ' όπου οι φλόγες έκαψαν τα πάντα στο πέρασμα τους, συγκεντρώνοντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και μαρτυρίες.

Στο βίντεο που ακολουθεί η ιδιοκτήτρια σπιτιού που κάηκε -το ένα από τα τέσσερα στον Προφήτη Ηλία- διατηρώντας όσο μπορεί την ψυχραιμία της, μιλάει στο Dnews για την καταστροφή που υπέστη: «Το σπίτι μου έγινε κάρβουνο...» λέει, με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

{https://www.youtube.com/watch?v=BOILUyCHhoQ}

ΚΑΖΑ 7

ΚΑΖΑ 8

ΚΑΖΑ 9

ΚΑΖΑ 11

Στα βίντεο που ακολουθούν παρακάτω θα δείτε πυροσβέστες και κατοίκους της περιοχής να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγε, για να διασώσουν ό,τι μπορούν από την καταστροφική μανία τους

{https://www.youtube.com/watch?v=67eAe-hhjvY}

{https://youtu.be/51x1CUgiMT4}

{https://youtu.be/23FM_XgtZzA}

ΚΑΖΑ 12

ΚΑΖΑ 13



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3y6Tk7m
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη