Ανεμβολίαστοι... στοπ - Μπαίνουν σε lockdown οι αρνητές, ανακοινώνονται νέα μέτρα

Ανεμβολίαστοι... στοπ - Μπαίνουν σε lockdown οι αρνητές, ανακοινώνονται νέα μέτρα

Σήμερα αναμένονται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα με τα οποία θα μπαίνει στοπ στην είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών σε κλειστούς χώρους. Στο τραπέζι και η επιστροφή της καθολικής χρήσης της μάσκας. 

Τα κρούσματα συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Το ίδιο και οι ασθενείς σε νοσοκομεία και ΜΕΘ. Η κυβέρνηση στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Στην ουσία κόβει μαχαίρι την διασκέδασή τους καθώς θα απαγορεύεται η είσοδός τους σε κλειστούς χώρους καφέ, μπαρ και εστιατορίων.

Στις ανακοινώσεις θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι θα έχουν πλέον πολλές απαγορεύσεις για την συμμετοχή τους στην καθημερινότητα. Όσον αφορά τα θέατρα και τους κινηματογράφους εξετάζεται, και θεωρείται το πιθανότερο, να επιτρέπεται η είσοδος και με τεστ 48 ωρών και απαραίτητη τη χρήση μάσκας για όλους τους παρευρισκόμενους.

Στα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση προβλέπεται η υποχρέωση των εργαζομένων που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες να προσκομίζουν rapid test σε εβδομαδιαία βάση, είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε δημόσιο τομέα. Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι πολύ πιθανό να απαιτούνται 2 test την εβδομάδα.

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν 2 μοριακά test την εβδομάδα, διαφορετικά «αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, πρόσφατης νόσησης ή εργαστηριακού τεστ δεν θα προσέρχονται και δεν θα παρέχουν εργασία», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, και τα κενά θα καλυφθούν από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα είναι εμβολιασμένοι. Αποτέλεσμα self test θα πρέπει να προσκομίζουν και οι μαθητές, δύο φορές την εβδομάδα. Η διάθεση των self test στους μαθητές θα είναι δωρεάν.

Εξετάζεται εκ νέου η χρήση μάσκας παντού κι από όλους

Παράλληλα, η επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους είναι κι αυτό ένα μέτρο που εξετάζεται.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να επιστρέψει η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2UGCPRF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη