Οικονόμου: Τα νέα μέτρα δεν ήρθαν για να διχάσουν - «Όχι» σε γενικευμένο lockdown, «ναι» στα τοπικά (βίντεο)

Οικονόμου: Τα νέα μέτρα δεν ήρθαν για να διχάσουν - «Όχι» σε γενικευμένο lockdown, «ναι» στα τοπικά (βίντεο)

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και για άλλους εργαζόμενους, δεν πρόκειται να πάμε σε γενικευμένο lockdown», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και συμπλήρωσε: «Εμείς δε διχάζουμε, προστατεύουμε με τα μέτρα τους ανεμβολίαστους». 

Ειδήσεις την πρώτη μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου, καθώς άφησε και αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και για άλλους εργαζόμενους, ενώ τόνισε πως θα γίνουν τοπικά lockdown (όπου αυτό κριθεί απαραίτητο) και όχι γενικευμένο.

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του «ANT1» και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα δεν ήρθαν για να διχάσουν την κοινωνία ή να διχάσουν τους ανθρώπους. «Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την πανδημία. Εμείς δε διχάζουμε, προστατεύουμε με τα μέτρα τους ανεμβολίαστους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι με τα νέα μέτρα δεν σημαίνει ότι σταματά η προσπάθεια πειθούς όσων αρνούνται να προχωρήσουν στον εμβολιασμό του. Επανέλαβε ότι είναι ασφαλή όλα τα εμβόλια και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όποιο σκεύασμα θέλουν.

Ζήτησε από τον κόσμο να προσέξει τα fake news για τα εμβόλια και τόνισε ότι δεν πρόκειται να λογοκριθεί κανείς. «Δεν μπορούμε όμως να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε υποχρέωση να θωρακίσουμε τον κόσμο μπροστά στο ενδεχόμενο να ζήσουμε ξανά καταστάσεις της προηγούμενης περιόδου όταν δεν είχαμε το εμβόλιο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown φάνηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν γενικοί περιορισμοί. Δεν απέκλεισε ωστόσο τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπως αυτά που επιβάλλονται τις τελευταίες ημέρες σε νησιά αλλά και στη Μεσσηνία.

«Εάν ξεπεραστούν οι δείκτες ασφαλείας θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα, αλλά όχι σε λογικές κλεισίματος της εστίασης ή των νυχτερινών κέντρων», εξήγησε και σημείωσε ότι η οικονομία θα είναι ανοιχτή.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η οικονομία να μην κλείσει ξανά. Εμείς τα μέτρα που παίρνουμε, όλες οι κινήσεις που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, τα κάνουμε για να μην αφήσουμε τίποτα να εμποδίσει τον κόσμο να εργαστεί ή τους νέους να σπουδάσουν», είπε και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατήσουμε όμηρο την κοινωνία με επιχειρήματα ανθρώπων που δεν τεκμηριώνονται. Δε θα γυρίσουμε στους περιορισμούς. Θέλουμε να θωρακίσουμε την κοινωνία απέναντι στην πανδημία. Στόχος μας είναι να μπούμε σε κανονικότητα».

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και για άλλες κατηγορίες, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι στο «τραπέζι».

Υπενθυμίζεται ότι σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες εκτός από γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους σε δομές φροντίδας και φαρμακοποιούς. Οι πρώτοι… «υποψήφιοι» είναι να υποχρεωθούν σε εμβόλιο οι ένστολοι.

Όσον αφορά στη διεξαγωγή των rapid test, τα οποία πλέον θα κοστίζουν 10 ευρώ και θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι κάθε ανεμβολίαστου, διερωτήθηκε: «Γιατί οι πολλοί να σηκώσουν το βάρος των test, ενώ είναι ασφαλή και δωρεάν τα εμβόλια;».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Bb5aPH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη