Αυτές οι περιοχές «φλερτάρουν» με lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας

Pexels

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, περίπου 11 περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο ξεπερνώντας το 4% σε θετικότητα, γεγονός που μπορεί να φέρει lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Προβληματισμό εγείρουν τα ποσοστά θετικότητας κορονοιού σε 11 περιοχές οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα όρια συναγερμού σε ό,τι αφορά τον δείκτη, όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, γεγονός που ανοίγει τη συζήτηση για πιθανό lockdown και έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Στόχος είναι η πρόληψη περαιτέρω διασποράς, ενώ είναι μεγάλη η ανησυχία και για τους εκδρομείς που θα επιστρέψουν από τα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς που είναι στα «κόκκινα».

Όπως προκύπτει από την χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, η θετικότητα στην Νάξο υπολογίζεται πως αγγίζει το 7,70 και το 6,90 στην Ικαρία ενώ ακουλουθεί η Άνδρος με 5,36.

Το ποσοστό θετικότητας στην Ηλεία υπολογίζεται σε 6,51 ενώ στο 4,73 φτάνει στην Μύκονο.

Σημειώνεται πως στο 2,57% έχει φτάσει πλέον η θετικότητα στην Πάρο, ποσοστό αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με αυτό των προηγούμενων ημερών.

Αναλυτικότερα οι περιοχές που προβληματίζουν:

Νάξος 7,70%
Ικαρία 6,90%
Ηλεία 6,51%
Άνδρος 5,36%
Καβάλα 4,89%
Μεσσηνία 4,80%
Ιθάκη 4,78%
Μύκονος 4,73%
Θεσπρωτία 4,42%
Νησιά Αργοσαρωνικού 4,19%
Κάλυμνος 4,12%

Την εβδομάδα 16 Αυγούστου 2021 - 22 Αυγούστου 2021 (2021-W33) το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.51% σε σύνολο 626.108 εργαστηριακών ελέγχων (RTPCR/Rapid-Ag) και 1.19% σε σύνολο 493.947 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2.02%.

Ποιες περιοχές είναι ήδη σε lockdown

Όπως ανακοινώθηκε, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.
  • Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3gy5Maq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη