Απίστευτη έρευνα: Mεταδίδουν κορονοϊό σε υγιείς ανεμβολίαστους για να δουν live πως επιτίθεται ο ιός

Pixabay

Στόχος της μελέτης είναι να παρατηρηθεί σε πραγματικό χρόνο πως ο ιός επιτίθεται στο ανθρώπινο σώμα και, από τη στιγμή της μόλυνσης, πως αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, ερευνητές στη Βρετανία μετέδωσαν τον ιό που προκαλεί την Covid σε 30 εθελοντές, οι οποίοι ήταν υγιείς, ανεμβολίαστοι και μεταξύ 18 και 30 ετών.

Στόχος της μελέτης είναι να παρατηρηθεί σε πραγματικό χρόνο πως ο ιός επιτίθεται στο ανθρώπινο σώμα και, από τη στιγμή της μόλυνσης, πως αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι εθελοντές βρίσκονται υπό 24ωρη παρακολούθηση σε νοσηλευτικές εγκαταστάσεις, επιτρέποντας στους επιστήμονες, μεταξύ άλλων, να μετρούν το ιικό τους φορτίο δύο φορές την ημέρα, να διενεργούν εξετάσεις αίματος και να μετρούν να αντισώματά τους στην αναπνευστική οδό και στο αίμα τους, όπως αναφέρει ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας, ο καθηγητής Πίτερ Όπενσο.

«Ακριβώς επειδή μπορούμε να πάρουμε τόσα διαφορετικά δείγματα, είμαστε σε θέση να λάβουμε εξαιρετικές και νέες πληροφορίες για το πώς ο ιός προκαλεί τη νόσο. Μαθαίνουμε περισσότερα για τη συμπεριφορά του και τους τρόπους που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άλλα όργανα.

Κάτι πολύ σημαντικό, στην προσπάθεια να μάθουμε πως μπορούμε να αποτρέψουμε αυτές τις επιπλοκές», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει η WSJ, ήδη, σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελέτη έχει οδηγήσει σε νέες πληροφορίες για τον ιό, τις οποίες δεν είναι σε θέση να ανακοινώσουν πριν τη δημοσίευση των ευρημάτων τους.

«Αυτό το πρώτο σκέλος της έρευνας, αποσκοπούσε στο να εξακριβώσουμε αν μπορούμε να το κάνουμε με ασφάλεια. Η επόμενη φάση θα αφορά και ερωτήματα για εκείνους που έχουν προηγουμένως αποκτήσει κάποια ανοσία, εν πολλοίς από τα εμβόλια, αλλά και από φυσική μόλυνση», εξηγεί ο καθηγητής Όπενσο στο αμερικανικό μέσο.

Πηγή: WSJ



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/3kAyLez
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.