Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Έντονα καιρικά φαινόμενα το Φθινόπωρο, o Σεπτέμβρης έρχεται με άγριες διαθέσεις

Pixabay

Για έντονα φαινόμενα μέσα στο Φθινόπωρο αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από βροχές και καταιγίδες.

Για έναν δύσκολο Σεπτέμβριο με έντονα καιρικά φαινόμενα έκανε λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος μάλιστα μίλησε για κατάλληλα μέτρα καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες που σε συνδυασμό με τις φωτιές που έκαψαν αρκετά στρέμματα πρασίνου, αναμένεται να δημιουργηθούν πλημμύρες.

«Είναι ανησυχητικά τα φαινόμενα αυτά γιατί θα έχουν έντονο χαρακτήρα και σε συνδυασμό με τα καμένα δάση πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο είναι νωρίς» σημείωσε ο ίδιος ώστε να μην έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα λέγοντας παράλληλα ότι «ναι μεν θα υπάρχουν και μέρες με ηλιοφάνεια αλλά όταν θα εκδηλώνονται τα φαινόμενα θα έχουν μεγάλη ραγδαιότητα».

Οι θερμοκρασίες έως τα τέλη Αυγούστου

Αναφορικά με τις επόμενες μέρες εξήγησε πώς η χώρα μας θα χωριστεί στα δύο από την οροσειρά της Πίνδου.

Συγκεκριμένα, στα δυτικά και βόρεια θα έχουμε βροχές και καταιγίδες ενώ στα νότια και ανατολικά θα έχουμε αρκετή ζέστη, ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με τις θερμοκρασίες μέχρι το τέλους του μήνα ο υδράργυρος φαίνεται να μένει σε λογικά επίπεδα και με μικρή πτώση από την νέα εβδομάδα καθώς θα αρχίσουν να επιδρούν και πάλι οι βοριάδες.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ktHEqk
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.