Επιμένει το τουρκικό ΥΠΕΞ για την απέλαση Βαρυθυμιάδη: «Έγιναν όλα νομότυπα, persona non grata»

Επιμένει το τουρκικό ΥΠΕΞ για την απέλαση Βαρυθυμιάδη: «Έγιναν όλα νομότυπα, persona non grata»

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, με βάση τα όσα απάντησε το ΥΠΕΞ της χώρας στο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας, που εκδόθηκε την Παρασκευή (13/08), με αφορμή την απέλαση από την Τουρκία του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. «Έγιναν όλα νομότυπα, persona non grata», αναφέρει.  

Απάντηση στο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε την Παρασκευή (13/08) με αφορμή την απέλαση από την Τουρκία του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ και η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί.

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπου και ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός του, στον δρόμο του προς την Παναγιά Σουμελά της Τραπεζούντας. Μόλις ο κ. Βαρυθυμιάδης έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές αρχές του αρνήθηκαν την είσοδο στη χώρα, τον κράτησαν για έξι ώρες και έπειτα τον απέλασαν.

Σύμφωνα με την απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο πρόεδρος των Ποντίων, ο οποίος θεωρείται, μάλιστα, persona non grata «δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Μας ξενίζει και απορρίπτουμε τη δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που αφορά στο γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα μας σε Έλληνα υπήκοο που δεν βρίσκονταν σε επίσημη υπηρεσία, δεν είχε επίσημο τίτλο και κατείχε απλό διαβατήριο. Υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα ότι η εξουσία καθορισμού των προϋποθέσεων εισόδου στη χώρα αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους.

Ο Έλληνας υπήκοος που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που έλαβαν χώρα στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) με βάση τους νόμους και τους κανόνες μας, στάλθηκε πίσω στη χώρα του».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2VNeB97
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη