Η Τουρκία αγοράζει και νέους S-400

Η Τουρκία αγοράζει και νέους S-400

Η Μόσχα λέει πως η Άγκυρα μπορεί να υπογράψει σύντομα νέο συμβόλαιο αγοράς S-400. Η νέα αγορά των εν λόγω οπλικών συστημάτων αναμένεται να επιφέρει στην Άγκυρα νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται κοντά στην υπογραφή ενός νέου συμβολαίου για την προμήθεια της Άγκυρας στο εγγύς μέλλον με επιπλέον συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού οργανισμού εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η αρχική αγορά από την Τουρκία ρωσικών συστημάτων S-400 προκάλεσε ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα και έχει απειλήσει με νέες κυρώσεις, αν αυτή αγοράσει και άλλα σημαντικά οπλικά συστήματα από τη Μόσχα.

Τον Απρίλιο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα διεξάγει συνομιλίες με την Μόσχα για την αγορά δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Η Ρωσία κι η Τουρκία είχαν υπογράψει συμφωνία για την αγορά συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 το 2017, η οποία παραδόθηκε στην Άγκυρα στο διάστημα καλοκαιριού-φθινοπώρου του 2019.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3D5BNAh
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη