Καφές «φαρμάκι» με σχεδόν 2,5 ευρώ για take away

Καφές «φαρμάκι» με σχεδόν 2,5 ευρώ για take away

Την τιμή του καφέ άρχισε να πλήττει το εισαγόμενο κύμα της ανατίμησης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί κατά 10 έως 20%.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου ωστόσο επισημάνουν ότι «δεν πρόκειται να αυξηθεί στα 5 ευρώ λόγω της έντονης ανταγωνιστικότητας που επικρατεί στην αγορά». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ο καταναλωτής θα αγοράζει το take away καφέ από 1,60 έως 2,40 ευρώ σε σχέση με τα 1,40 έως 2,00 ευρώ που δίνει σήμερα. Ακριβότερος βέβαια θα είναι ο καφές που θα σερβίρεται στους καθήμενους η τιμή του οποίου θα ξεκινάει από 4 ευρώ σε σχέση με τα 3,00 έως 3,30 που πωλείται σήμερα.

Μπορεί το κύμα αυτό να είναι παροδικό, αφού οφείλεται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής Ένωσης Καφέ Γ. Μπενόπουλου, στην «εκρηκτική αύξηση του προϊόντος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου», αλλά όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα η επαναφορά στην πρότερη κατάσταση θα γίνει τουλάχιστον μετά από μια διετία.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης το μέτρο που εξετάζεται είναι η αποκλιμάκωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, την οποία πιθανολογείται ότι θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες υπογραμμίζουν ότι η αύξηση του καφέ θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του κλάδου, καθώς δεν θα μπορούν να αντέξουν τις ισχυρές πιέσεις που θα δεχτούν από τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης και αναψυχής.

Ζητούμενο πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις παραμένει η ποιότητα των προϊόντων αφού εκτιμάται ότι θα υποβαθμιστεί, ώστε να συγκρατηθεί η λιανική τιμή.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3A5MosU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη