Γώγος: «Περίπου το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά - Να διατεθούν κλίνες στις παιδιατρικές κλινικές» (βίντεο)

Γώγος: «Περίπου το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά - Να διατεθούν κλίνες στις παιδιατρικές κλινικές» (βίντεο)

Για την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στα σχολεία αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ειδικότερα, ο κ. Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι «γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά», αναφέροντας πως «η προσπάθειά μας είναι να ανιχνεύουμε συνεχώς τα παιδιά που νοσούν και να απομονώνονται. Τα κρούσματα σε απόλυτους αριθμούς είναι σχετικά σταθερά».

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα για τα σχολεία, ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν είναι παγιωμένο.

«Δεν βλέπουμε ακόμα κάποια επιδείνωση, διότι ζούμε ακόμα την περίοδο του καλοκαιριού. Χρειάζεται πολύ καλή επιτήρηση και πολλά τεστ», είπε.

Ο Παιδίατρος Μ. Ανδρέου ανέφερε με τη σειρά του ότι μεγάλη αύξηση έχουν σημειώσει τα κρούσματα στα παιδιά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Γώγος είπε ότι υπάρχει τάση για αύξηση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, όμως ακόμα η κατάσταση είναι σταθερή. «Το πρόβλημα είναι ότι οι δείκτες είναι ανερχόμενοι» στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και υπάρχει σταδιακή επιβάρυνση», επεσήμανε.

Ο καθηγητής εξήγησε πως η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή με τη λιγότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέες διαθέσιμες κλίνες για το επόμενο κύμα και στα παιδιατρικά τμήματα.

Σημειώνεται πως ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στην βόρεια Ελλάδα εκφράστηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αλλά και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως τόνισαν, τα κρούσματα στη χώρα σταθεροποιούνται, ωστόσο, παρατηρείται αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2XIJDj4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη