Σεισμός στην Κρήτη: Προειδοποίηση για ισχυρούς μετασεισμούς, σε ποιες περιοχές να μην μπουν στα σπίτια τους

πηγή: cretalive.gr

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Θανάση Γκανά, διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σείσμος των 5,8 ρίχτερ στο Ηράκλειο της Κρήτης ήταν και ο κύριος σεισμός

Σε ετοιμότητα κάλεσε ο Θανάσης Γκανάς για τουλάχιστον 48 ώρες στην περιοχή, προειδοποιώντας για ισχυρούς μετασεισμούς.

«Κατά την άποψή μου ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς αυτή η περιοχή είχε ταλαιπωρηθεί από τον Απρίλιο με εκατοντάδες μικρούς σεισμούς εντάσεως από 3 έως 4,7 Ρίχτερ», σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι έχουν υποστεί ζημιές παλιά κτίρια και κατοικίες από τον επιφανειακό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης και κάλεσε τους κατοίκους σε Καστέλι και ενδεχομένως στο Ηράκλειο να μην μπουν στα σπίτια τους, αν τα κτίρια έχουν έστω και μικρές ρωγμές.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2ZuwquV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη