-->

Με εντολή Θεοδωρικάκου τέλος οι προσαγωγές εκπαιδευτικών για μηνύσεις αρνητών

Με εντολή Θεοδωρικάκου τέλος οι προσαγωγές εκπαιδευτικών για μηνύσεις αρνητών

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που κάνουν την δουλειά τους αλλά μηνύονται από γονείς βάζει ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με οδηγία του προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Την εντολής Θεοδωρικάκου έχει προηγηθεί Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι πρόσφατες συμπεριφορές αντιεμβολιαστών – αρνητών, οι οποίοι με μηνύσεις τους στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοιού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευάγγελος Ζαχαρής, με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας τους ζητά να διερευνήσουν άμεσα αν οι συγκεκριμένες ενέργειες των αντιεμβολιαστών - αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν βάσει του νόμου. Λόγω μάλιστα της σοβαρότητας των υπόθεσης, τους ζητά η παρέμβασή τους να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zHojYB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->