Μίκης Θεοδωράκης: Κοσμοσυρροή από το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών (βίντεο - εικόνες)

Μίκης Θεοδωράκης: Κοσμοσυρροή από το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών (βίντεο - εικόνες)

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών με ένα λουλούδι στο χέρι, προσέρχεται στην Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να αποχαιρετήσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, για τελευταία φορά τον εμβληματικό δημιουργό.

Υπενθυμίζεται, ότι η σορός του Μικη Θεοδωρακη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από το μεσημέρι της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (10:00-14:00), για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού.

Η σορός θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπου και θα γίνει την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ο ενταφιασμός, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

LAIKO2

Τις λεπτομέρειες για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί την Πέμπτη, στην κηδεία του τελευταίου των μεγάλων Μίκη Θεοδωράκη, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Χανίων. Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα γίνει σεβαστή.

"Διαυγείς και συμπαγείς σαν κρύσταλλο" είναι οι οδηγίες που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης για την κηδεία του, δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του, Γιώργος Αγοραστάκης, προσθέτοντας ότι πλέον, μετά και την τελευταία δικαστική απόφαση, οι οδηγίες αυτές θα τηρηθούν στο ακέραιο.

mikistheodorakis1

Είπε ακόμα, ότι ορισμένοι δεν σεβάστηκαν την τελευταία επιθυμία του συνθέτη και ότι ο λόγος που τον οδήγησε στη δικαστική προσφυγή ήταν το γεγονός πως δεν ήθελε να παραβεί τον όρκο του.

Οι εκτελεστές της επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη αναλαμβάνουν με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τη διοργάνωση της κηδείας του μουσικοσυνθέτη.

Την Τρίτη το δικαστήριο απαγόρεψε στην κόρη, στον γιο και στην σύζυγο του Μίκη Θεοδωράκη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις διαδικασίες κηδείας και ταφής του.

mikistheodorakis2

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Η σορός θα αφιχθεί την Πέμπτη στις 7:30 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας.

Με αυτοκινητοπομπή θα φτάσει στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και από την πλατεία θα μεταφερθεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων.

Ως τις 12 το μεσημέρι θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη.

LAIKO3

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο στη 1 το μεσημέρι.

Έπειτα, με πεζή πορεία η σορός θα μεταφερθεί  στο κοιμητήριο του Γαλατά για την ταφή.

Θα ισχύσουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορoνοϊού.

{https://youtu.be/0u35iMZmKHc}

{https://youtu.be/eEprVI5NCkg}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2Ypp3Ew
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη