Με... έξτρα τεστ σε Γλώσσα και Μαθηματικά θα αξιολογηθούν οι μαθητές σε Δημόσιο και Γυμνάσιο

INTIME

Η Ελλάδα αποκτά τον δικό της διαγώνισμα... PISA. Πρόκειται για έναν ελληνικό διαγωνισμό κατ' αναλογία εκείνου του διεθνούς προγράμματος για την αξιολόγηση των μαθητών του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, κατά το τρέχον σχολικό έτος θα οργανωθούν διαγνωστικά τεστ σε μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού και της Γ' Γυμνασίου, δηλαδή στο τέλος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και λίγο πριν από την ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής διαδρομής των μαθητών στην εκπαίδευση. 

Οι 12χρονοι και οι 15χρονοι μαθητές θα εξετασθούν στη γλώσσα και στα μαθηματικά. Τα τεστ θα είναι ανώνυμα και προφανώς το αποτέλεσμά τους δεν μπορεί να προσμετρηθεί στη βαθμολογία κάθε μαθητή για το απολυτήριό του.

Ανεξάρτητο εργαλείο

Ο ελληνικός PISA θα οργανωθεί με βάση τη φιλοσοφία τους διαγωνισμού PISA του ΟΟΣΑ, που γίνεται κάθε τρία χρόνια και αξιολογεί τις ικανότητες των 15χρονων μαθητών κάθε χώρας - η συμμετοχή γίνεται δειγματοληπτικά - στην κατανόηση κειμένου, στα μαθηματικά και στις φυσικές επιστήμες. Τα θέματα που θα δοθούν στους Έλληνες μαθητές θα αξιολογούν τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει μέσα από την κατανόηση της γλώσσας και των μαθηματικών. «Δημιουργούμε ένα νέο, ανεξάρτητο εργαλείο για την αποτύπωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και τη διαρκή του αναβάθμιση», αναφέρει για το θέμα το υπουργείο Παιδείας.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2XnrwiR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη