Ψυχιατρικά νοσοκομεία: Αλαλούμ με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, βγάζουν σε αναστολή ακόμα και εμβολιασμένους

Ψυχιατρικά νοσοκομεία: Αλαλούμ με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, βγάζουν σε αναστολή ακόμα και εμβολιασμένους

Σε αναστολή απο χθες όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, είχε δοθεί παράταση 15 ημερών σε όσους δουλεύουν στα ψυχιατρικά νοσοκομεία για να εμβολιαστούν.

Σε ρυθμούς αναστολής εργασίας κινούνται τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς τέθηκε από χθες σε εφαρμογή το μέτρο που αφορά στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα υπολογίζεται πως περί τους 10.000 υγειονομικούς εκτιμάται ότι παραμένουν ανεμβολίαστοι με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας και να αποτελούν ζωτικό κομμάτι του νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως ορίζει πλέον ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα τεθούν εκτός της εργασίας τους τόσο για τη δική τους προστασία όσο και για εκείνη που αφορά τους ασθενείς που περιθάλπουν.

Παράταση για τους υγειονομικούς των ψυχιατρικών νοσοκομείων

Παράταση 15 ημερών δόθηκε στους υγειονομικούς που εργάζονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν. Για όλους τους υπόλοιπους υγειονομικούς ξεκινά κανονικά η αναστολή εργασίας.

Όπως μετέδωσε το MΕGA όπου μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, λαμβάνουν παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

«Ως εκ τούτου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτά δε βγαίνουν από σήμερα σε αναστολή, όπως οι συνάδελφοί τους», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

"Όσοι μπορέσουν να εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες, κέρδος θα είναι για το ΕΣΥ", τόνισε ο κ. Γιαννάκος. Παράλληλα είπε πως χθες έγιναν πολλοί εμβολιασμοί ενώ υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Λαμβάνουν χαρτιά αναστολής και οι εμβολιασμένοι

Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται σήμερα το μέτρο της παράτασης όχι μόνο δεν ίσχυσε αλλά λαμβάνουν χαρτιά αναστολής ακόμα και οι εμβολιασμένοι.

Σήμερα στο ΔΑΦΝΙ και το ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ παραδίδονται φύλλα αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους. Μάλιστα στο ΔΑΦΝΙ επειδή δεν έχουν στοιχεία βγάζουν σε αναστολή και δεκάδες εμβολιασμένους. Έχουν τώρα μεγάλη συγκέντρωση και στις 11 θα έρθουν στο υπουργείο υγείας. Πολλοί συνάδελφοι ξέροντας επίσημα για την παράταση έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό έως 15 Σεπτέμβρη. Αυτοί τίθενται σε αναστολή εργασίας.
Τι να πει κανείς για τη προχειρότητα του υπουργείου υγείας είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Τι ισχύει από χθες

Σε αναστολή τέθηκαν Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, οι υγειονομικοί σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας που παραμένουν ανεμβολίαστοι, καθώς τίθεται σε ισχύ ο σχετικός νόμος.

Παράλληλα άνοιξε και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία αναμένεται να δημιουργηθούν λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία των εμβολιασμών, όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας όταν και εφόσον εμβολιαστούν, όταν θα επιστρέψουν, είναι πιθανόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, αφού οι ανάγκες της υπηρεσίας θα έχουν διαφοροποιηθεί.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημείωσε ότι «η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν είναι τιμωρητική. Όπως όμως ο γιατρός ή ο νοσηλευτής μπορεί να επιλέγει να μην εμβολιαστεί, έτσι και ο ασθενής, πχ ο ογκολογικός, μπορεί να επιλέξει να τον περιθάλψει γιατρός ή νοσηλευτής που έχει εμβολιαστεί».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yCHq5w
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη