Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα άμεσα σωστικά έργα στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Νεραΐδας Στυλίδος


Η ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εορτάσθηκε το διήμερο 5 & 6 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

          Το απόγευμα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο μοναδικό Ιερό καλλιμάρμαρο Παρεκκλήσιο που τιμάται στον Αρχάγγελο Ταξιάρχη Μιχαήλ της Ενορίας του Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου, παρουσία του Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Ευστρατίου Δήσσου, Προϊσταμένου του Ιερού Προσκυνήματος του Ταξιάρχη Μιχαήλ στο Μανδαμάδο της Λέσβου και του Αγίου Καθηγουμένου της Μονής Αγάθωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη.

          Ο Αρχιερατικός Εσπερινός μεταδόθηκε απευθείας από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ έψαλε ο Διευθυντής του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Αγιώνυμο νήσο Λέσβο.  

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην θαυματουργική επέμβαση και προστασία των Αγίων Αγγέλλων και Αρχαγγέλων στην ζωή των ανθρώπων.

«Να μην ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε Άγιο και πίσω από κάθε θαυματουργική επέμβαση στην ζωή μας, κρύβεται η αγάπη του Θεού», σημείωσε ο κ. Συμεών.

          Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην Ιστορική Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράϊδας Στυλίδος και ετέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

          Της Θείας Λειτουργίας προηξήρχε ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, πλασιούμενος από τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγαθόνικο Βενετσάνο, συμπροσευχομένου και του Αγίου Καθηγουμένου της Μονής του Αγίου Γεωργίου Στυλίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Σάπιο.

          Ο κ. Συμεών με χαρά ανακοίνωσε ότι κατόπιν ενεργειών του και σε συνεργασία με την Δήμαρχο Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου σύντομα θα ξεκινήσουν τα πρώτα σωστικά έργα παρεμβάσεως στο μνημείο χάρη στην χρηματοδότηση του έργου από τον συντοπίτη μας Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, ο οποίος και ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα.

          Επίσης ο κ. Συμεών παρουσίασε και τα νέα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής προερχόμενα από το χωριό Νεραΐδα, την κ. Αλεξάνδρα Νεραΐδα και τον κ. Χαρίλαο Μπακαλό.

          Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου , καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.




















Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη