Ζήνα, Μπάσης, Ασλανίδου τραγουδούν αγκαλιασμένοι στο «τελευταίο αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη (βίντεο)

Ζήνα, Μπάσης, Ασλανίδου τραγουδούν αγκαλιασμένοι στο «τελευταίο αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη (βίντεο)

Με τραγούδια και χειροκροτήματα κηδεύτηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, ανάμεσα τους ο Δημήτρης Μπάσης, η Πέγκυ Ζήνα και η Μελίνα Ασλανίδου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης επέστρεψε στην αγκαλιά της Γης της Κρήτης, όπως ακριβώς επιθυμούσε.

Η κηδεία του έγινε στον Αγιο Νικόλαο στο Γαλατά και ακολούθησε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Η οικογένεια του, η κόρη του Μαργαρίτα, ο γιος του, Γιώργος και τα εγγόνια του αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας φανερά συγκινημένη είπε το δικό της αντίο ενώ μουσικοί και καλλιτέχνες τίμησαν τον συνθέτη τραγουδώντας.

Ο αποχαιρετισμός ιδιαίτερος, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει, με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τον Δημήτρη Μπάση, την Μελίνα Ασλανίδου και τη Πέγκυ Ζήνα να λένε το ύστατο αντίο στον μουσικοσυνθέτη με μπουζούκι και δικά του τραγούδια. Το «Μάνα μου και Παναγιά», το «Περιγιάλι» και το συρτάκι από τον Ζορμπά.

{https://youtu.be/FmB98UdnvNs}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BTCmLY
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη