Φρούριο η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ-Βρέθηκαν δεκάδες μολότοφ σε κάδο απορριμμάτων

Φρούριο η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ-Βρέθηκαν δεκάδες μολότοφ σε κάδο απορριμμάτων

Έναν κάδο απορριμάτων γεμάτο με μολότοφ εντόπισαν άνδρες της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια περιπολίας στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο κάδος βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου.

Αμέσως μετά το περιστατικό ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ και έλεγχοι καθώς έχουν προγραμματιστεί πλήθος κινητοποιήσεων το ερχόμενο τριήμερο με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση.

Ο αστυνομικός σχεδιασμός για τις συγκεντρώσεις ενόψει της ΔΕΘ περιλαμβάνει περίπου 5.500 αστυνομικούς οι οποίοι θα αναπτύξουν ένα τριπλό «παραλληλόγραμμο» ασφαλείας γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Θα αποτελείται από φραγμούς με αστυνομικές κλούβες και Αίαντες, ενώ θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς οδικούς άξονες γύρω από το συνεδριακό κέντρο και θα αποτελούνται από στατικές δυνάμεις και περιπολίες από ομάδες ΟΠΚΕ, Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ και ΔΡΑΣΗ.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει και ελικόπτερα, drones, ενώ αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ταράτσες κτιρίων ώστε να δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Επίσης, στον σχεδιασμό συμμετέχουν με περιπολίες πυροτεχνουργοί και σκυλιά ανίχνευσης εκρηκτικών, ενώ σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί το ΑΠΘ και καταλήψεις κτιρίων στην Θεσσαλονίκη.

Θα ξεκινήσουν σταδιακά απαγορεύσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Τα καλέσματα από το διαδίκτυο

Στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ μπαίνει και το διαδίκτυο για τα καλέσματα σε συγκεντρώσεις από ομάδες αρνητών-αντιεμβολιαστών, με τρεις υπηρεσίες, ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Κρατική Ασφάλεια, να ενισχύουν το πληροφοριακό δίκτυο τους ώστε να προχωρούν ακόμα και σε προσαγωγές υπόπτων.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3A0BBAl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη