Λίγο καλοκαίρι ακόμα πριν χειμωνιάσει απότομα, η πρόγνωση του καιρού

Λίγο καλοκαίρι ακόμα πριν χειμωνιάσει απότομα, η πρόγνωση του καιρού

Μετεωρολόγοι προβλέπουν για τον καιρό ζεστό Σαββατοκύριακο και υψηλές θερμοκρασίες λίγο πριν... χειμωνιάσει απότομα.

Το φθινόπωρο ίσως και να καθυστερήσει να έρθει τελικά, καθώς το Σαββατοκύριακο που έρχεται ο καιρός αναμένεται να είναι καλοκαιρινός. Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 του Σεπτέμβρη, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ειδικά σε σχέση με αυτή των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, μάλιστα, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τοπικά και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

{https://ift.tt/3z7hQ91}

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος στην πρόγνωση του επισημαίνει οτι με λίγες βροχές στα δυτικά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά θα κυλήσει σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ο καιρός καθώς το σύστημα κακοκαιρίας που μας επηρέασε τις προηγούμενες μέρες εκτονώνεται.

Αυτές θα είναι και οι τελευταίες βροχές για την εβδομάδα που ξεκινάει καθώς το σκηνικό μέχρι και το Σαββατοκύριακο θα είναι καλοκαιρινό! Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός βελτιώνεται, «το καλοκαιράκι επιστρέφει» από αύριο και ο υδράργυρος θα ανέβει προσεγγίζοντας τις επόμενες μέρες ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου!

Υπεύθυνο για την αυτή την κατάσταση είναι ένα σύστημα υψηλών πιέσεων που εκτείνεται πάνω από την Ευρώπη και φτάνει μέχρι και τη Μεσόγειο. Μάλιστα τη χώρα μας θα προσεγγίσουν και θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποιεί για απότομη αλλαγή έπειτα, γράφοντας ότι «προσοχή όμως γιατί μετά αναμένεται να χειμωνιάσει απότομα».

{https://ift.tt/3tCuLhY}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3tDshA4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη