Μίκης Θεοδωράκης: Βουβός πόνος στο σπίτι του, συνεργάτες και φίλοι αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη (βίντεο - εικόνες)

Μίκης Θεοδωράκης: Βουβός πόνος στο σπίτι του, συνεργάτες και φίλοι αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη (βίντεο - εικόνες)

Βουβός πόνος επικρατεί στη γειτονιά του Μίκη Θεοδωράκη, κάτω από την Ακρόπολη, όπου άφησε την τελευταία πνοή του ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτη

Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί γύρω από την οδό Επιφανούς, όπου και έμενε ο εμβληματικός Έλληνας, ενώ φίλοι και συνεργάτες του πηγαίνουν στο σημείο είτε για να αφήσουν ένα λουλούδι είτε για να συμπαρασταθούν στους οικείους του.

Φίλοι, συγγενείς, γείτονες, καλλιτέχνες, έχουν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία του στη συμβολή των οδών Επιφανούς και Γαριβάλδι στο κέντρο της Αθήνας για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη κρατώντας άσπρα και κόκκινα λουλούδια.

Μέχρι στιγμής στο σπίτι του μεγάλου δημιουργού έχουν βρεθεί ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Λιάνης καθώς και ο Βασίλης Λέκκας.

kideia29

kideia291

{https://youtu.be/ILmdtklQ9yE}

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους η κόρη του, συντετριμμένη από την απώλεια, είπε πως το τελευταίο διάστημα είχε επιδεινωθεί αρκετά η υγεία του. Μάλιστα, η ίδια προέτρεψε τους πάντες να αγαπούν τον πατέρα της

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, μιλώντας λίγη ώρα μετά το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ανέφερε ότι «υπέφερε πολύ και τώρα ξεκουράζεται...».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «ήταν σπουδαίος άνθρωπος», ενώ κατέληξε λέγοντας «να τον αγαπάτε...»

«Είχε επιδεινωθεί πολύ η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες μέρες, ξεκουράζεται τώρα» υποστήριξε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Μάλιστα, η ίδια προέτρεψε τους πάντες να αγαπούν τον πατέρα της. «Να αγαπάτε πάντα τον μπαμπά. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος» κατέληξε, με ένα πονεμένο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη της.

Όσα είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη:

{https://youtu.be/z-vqAmaRFLA}

Ο σκύλος του Μίκη Θεοδωράκη θρηνεί στο πλατύσκαλο

Μια δυνατή εικόνα που ξεχωρίζει είναι αυτή με τον σκύλο του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος βρίσκεται στο πλατύσκαλο της οικίας.

Φανερά καταβεβλημένος, παραμένει εκεί για αρκετή ώρα χωρίς να επηρεάζεται από όσους μπαινοβγαίνουν στο σπίτι αποχαιρετώντας τον δικό του Μίκη.

skilakos29

Τριήμερο πένθος

Λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστή η είδηση για την τελευταία επιθυμία του εθνικού μας μουσικοσυνθέτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήθελε η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων. Ο μεγάλος μουσουργός μας είχε μεταφέρει αυτή του την επιθυμία στον ΓΓ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη. 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2YpzW9D
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη