Μέχρι την Τετάρτη σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη (βίντεο)

Μέχρι την Τετάρτη σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη (βίντεο)

H σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών τη Δευτέρα 6/09/2021 λίγο μετά τις 4:30 μμ, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς».

Από το απόγευμα της Δευτέρας, μέχρι την Τετάρτη, η σορός του αξεπέραστου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη εκτείθεται σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Όλες τις προηγούμενες μέρες πολλοί ήταν αυτοί που τον τίμησαν αφήνοντας ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα στη πόρτα του σπιτιού του στου Φιλοπάππου.

Το ίδιο και στα Χανιά, τον τόπο καταγωγής του.

Ένα «χρέος» τιμής, που το νιώθουν έντονα όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι επιθυμούν να πουν το τελευταίο αντίο στον δικό τους Μίκη.

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει στις 3 το μεσημέρι η τελετή αποχαιρετισμού.

Σεβαστή η επιθυμία του – Στα Χανιά η ταφή του

Στη συνέχεια, η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό καταγωγής του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία του χωριού και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του Γαλατά, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ο Έλληνας – έμβλημα ολόκληρης της χώρας και των αγώνων της θα ενταφιαστεί – όπως κατ` επανάληψη είχε ζητήσει με κάθε τρόπο – στα πάτρια εδάφη του, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του.

Μία επιθυμία, που συζητήθηκε επί ημέρες, καθώς η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα, είχε ζητήσει ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό του.

Ωστόσο, μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Χανίων, έγινε γνωστό πως ο Μίκης Θεοδωράκης είχε κάνει μια σειρά ενέργειες για να εξασφαλίσει ότι θα ταφεί στον Γαλατά Χανίων, ακόμα και αν κάποιοι, μέσα από την οικογένειά του, διαφωνούν με αυτή του την επιθυμία.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jOMCPl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη