Οι αρνητές άνοιξαν... φάμπρικα με τις εκταφές - Τι προσπαθούν να αποδείξουν (βίντεο)

Οι αρνητές άνοιξαν... φάμπρικα με τις εκταφές - Τι προσπαθούν να αποδείξουν (βίντεο)

Μαζικές είναι οι αιτήσεις από αρνητές για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν από κορονοϊό. 

Η επίτιμη αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη και ο πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας Γρηγόρης Λέων, μίλησαν στο OPEN και προσπάθησαν να εξηγήσουν το νέο αυτό φαινόμενο

Ο κ. Λέων σημείωσε πως πρόκειται για μια πραγματικότητα που τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί. «Ο ρυθμός ζήτησης είναι πολύ μεγαλύτερος από το συνήθη ρυθμό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια πολύ λανθασμένοι ενημέρωση κυρίως από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα απ ό,τι φαίνεται πηγάζει από συγκεκριμένους ανθρώπους, κυρίως νομικοί. Ανάμεσα στις οδηγίες που δίνουν στο κοινό που θέλει να αμφισβητήσει την ύπαρξη του κορονοϊού είναι και ότι μπορούν να προχωρήσουν σε νεκροψία – νεκροτομή είτε σε εκταφή, εάν έχει προηγηθεί ταφή».

«Ο τελικός κριτής ειδικά για τις εκταφές είναι ο εισαγγελικός λειτουργός. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αρκεί να το ζητήσουν, αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένα θα πρέπει να αμφισβητήσουν το πιστοποιητικό θανάτου, άρα είναι στην τελική κρίση του εισαγγελέα», συνέχισε ο κ. Λέων. Ο ίδιος τόνισε πως στην Αθήνα δεν υπάρχει καμία εκταφή και στην Αττική έχουν γίνει δύο με τρεις εκταφές. Ο ίδιος έκανε για μαζικές αιτήσεις εκταφών νεκρών, αλλά και για νεκροψίες – νεκροτομές.

Η κυρία Ζαΐρη, επίτιμη αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε πως «το να ζητήσει κάποιος την περαιτέρω διερεύνηση των αιτίων θανάτων ενός συγγενή του είναι δικαίωμά του. (…) Η εκταφή για διαπίστωση από θάνατο λόγω κορονοϊού, είναι ατελέσφορη γιατί θα διαπιστωθεί ο θάνατος από την ανεπάρκεια κάποιου άλλου οργάνου», είπε.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kympVD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη