«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Από το στενό περιβάλλον της υπαλλήλου οι εμπλεκόμενοι (βίντεο)

«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Από το στενό περιβάλλον της υπαλλήλου οι εμπλεκόμενοι (βίντεο)

Διευκρινίσεις για τους "μαϊμού" εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας, από τον δήμαρχο της περιοχής.

Η διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας ομολόγησε αναφορικά με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς που έστησε, δίνοντας τη δυνατότητα σε 34 άτομα να βγάλουν πλαστικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στην κατάθεσή της στη 5η Υγειονομική Περιφέρεια στη Λάρισα, που έκανε ΕΔΕ για την υπόθεση, παραδέχθηκε τις πράξεις της.
Ο Γιώργος Σακελλαρίου, δήμαρχος του Παλαμά, αναφέρθηκε στο περιστατικό, παρέχοντας συγκεκριμένες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα ατυχές γεγονός που δεν πήρε έκταση. «Δεν έχει τη διάσταση που θέλουν να δώσουν» είπε στο Mega.
Όπως σημείωσε, τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το ζήτημα και «το πόρισμα θα πάει στον εισαγγελέα».

Όσον αφορά στην υπάλληλο, είπε πως «το παραδέχτηκε» αλλά είπε πως όσοι εμπλέκονται είναι «άτομα από το στενό της οικογενειακό περιβάλλον».
«Είναι 34 τα άτομα που πήραν το πιστοποιητικό. Δεν είναι κανένα από την περιοχή, είναι όλα από τη βόρεια Ελλάδα. Δεν γνωρίζω αν εμπλέκεται κι άλλο άτομο» εξήγησε.

Η υπάλληλος, όπως είπε, δρούσε για περίπου έναν μήνα και το πιθανότερο ήταν εκείνη να κινούσε τα νήματα από υπολογιστή, που κάποιος γιατρός άφηνε ανοιχτό.

«Ο γιατρός δεν έκανε μάλλον έξοδο από την εφαρμογή. Δεν γινόταν κάθε απόγευμα, έγινε σε βάθος ενός μήνα. Το πιο πιθανό είναι να ξεχνούσε τον υπολογιστή ο γιατρός ανοιχτό. Έχουν γίνει έλεγχοι σε όλα τα χαρτιά. Αυτά τα χαρτιά δεν ήταν σφραγισμένα, είχαν μια μονογραφή» δήλωσε, ειδικότερα.

Τέλος, έκρινε πως είναι άδικο να στιγματίζεται το Κέντρο Υγείας λόγω αυτής της υπόθεσης καθώς εργάζονται 54 άτομα και έχει τρεις εμβολιαστικές γραμμές.

Τροπολογία

Εν τω μεταξύ, με τροπολογία του υπουργού Υγείας ορίζεται βαρύ πρόστιμο σε όσους φέρουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από κορονοϊό.

Ειδικότερα, ορίζεται πως όποιος αποπειράται να ή καταφέρνει την έκδοση πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ δεν έχει στην πραγματικότητα κάνει το εμβόλιο, ή φέρει βεβαίωση νόσησης, ενώ δεν έχει νοσήσει από τον ιό, βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 5.000 ευρώ, πλην των άλλων κυρώσεων.

Σε υπάλληλο του Δημοσίου οποιοδήποτε άλλο τρίτο, συμμετέχει κατά όποιον τρόπο στις προαναφερθείσες πράξεις, επιβάλλεται - πέρα από τις τυχόν ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις - το διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πράξη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jRlwr4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη