Βασιλακόπουλος: Έχουμε χάσει τρία παιδιά από κορονοϊό, κάθε εβδομάδα ένα παιδί στη ΜΕΘ, τι είπε για τις παρενέργειες των εμβολίων

Pixabay

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ μίλησε και για τον φόβο που υπάρχει σε ορισμένους γονείς από τις παρενέργειες των εμβολίων.

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε αρχικά πως «ο καλύτερος τρόπος να προστατέψουμε τα παιδιά μας στο σχολείο είναι να εμβολιαστούμε εμείς», σημειώνοντας πως οι περιοχές με μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού, δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα στα σχολεία αλλά εκεί που υπάρχει μικρό ποσοστό εμβολιασμών, αντιμετωπίζουν και πρόβλημα.

«Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πάρα πολύ απλός διότι το παιδί δεν κολλάει μόνο από το σχολείο αλλά και από το οικογενειακό περιβάλλον. Και το μεταφέρει», συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας.

Ο εμβολιασμός των γονιών είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να προφυλαχθούν τα παιδιά από τον κορονοϊό σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο που αναφέρθηκε και στο γεγονός πως σχεδόν ένα παιδί την εβδομάδα χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ ενώ μέχρι τώρα έχουν χαθεί τρία από τη νόσο.

Παρενέργειες κορονοϊού

«Είναι πολύ πιθανότερο να έχουν προβλήματα τα παιδιά που νοσήσουν από κορονοϊό, από ότι με το εμβόλιο. Αυτή η παρενέργεια είναι 10-12 περιστατικά στο εκατομμύριο. Η νόσηση από κορονοϊό αυξάνει πολύ τον κίνδυνο να κάνει μυοκαρδίτιδα, συστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, να έχει για καιρό συμπτώματα, να έχει αδυναμία συγκέντρωσης. Ο ιός πάει στο νευρικό μας σύστημα, υπάρχουν αρκέτα παιδιά που έχουν μήνες μετά αδυναμία στη συγκέντρωση και τη μαθησιακή διαδικασία.» ανέλυσε ο καθηγητής μιλώντας στο MEGA.

«Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα από κορονοϊό. Κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό μετά το θάνατο από τη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Να κάνουν το εμβόλιο ανεπιφύλαχτα τα παιδιά άνω των 12 ετών», σημείωσε και ανέφερε ότι η μελέτη για τα παιδιά 5 -12 ετών η Pfizer αναμένεται να πάρει έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Αν υπήρχε facebook όταν ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη, θα είχε αχρηστευτεί»

«Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να φέρνει μακροχρόνιες επιπλοκές. Κυκλοφορούσε μια φήμη, ένα ψέμα ότι κάποια εμβόλια συνδέονται με αυτισμό κάποια χρόνια μετά. Ο γιατρός αυτός έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, η δημοσίευση κατέβηκε αλλά το κακό είχε γίνει», ανέφερε ερωτηθείς για πιθανές μακροχρόνιες παρενέργειες του εμβολίου.

Και συνέχισε επεξηγώντας πως: «ο εμβολιασμός δεν είναι κάποιο φάρμακο που παίρνω κάθε μέρα και μπορεί μετά από κάποια χρόνια να αθροίσει κάποια τοξική δράση, το κάνω μια ή δύο φορές. Είναι παροδική έκθεση. Αν ένα παιδί νοσήσει το παιδί θα έχει εκτεθεί στην ίδια πρωτεΐνη ακίδα. Δεν φοβάται κανένας γονιός αυτή την περίπτωση;».

«Το εμβόλιο mRNA πρέπει να το καταψύχουμε στους -80, δεν έχει κανένα τρόπο να φτιάξει DNA και φτιάχνει μόνο αυτή την πρωτεϊνη. Αν υπήρχε facebook όταν ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη, θα είχε αχρηστευτεί», σημείωσε κλείνοντας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zSzrT4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη