Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των φοιτητών

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των φοιτητών

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους φοιτητές που συμμετέχουν σε εκπαιδευτική διαδικασία εντός νοσοκομείων

Την άρση της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων εργαζόμενων του ΕΣΥ με το που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση εμβολίου (αντί της συμπλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου + 14 ημερών) προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Με την ίδια ρύθμιση αυστηροποιείται το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς καθώς μεταξύ άλλων προβλέπεται η καταγγελία κάθε σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και η αναστολή της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Παράλληλα, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εισάγονται αυστηρά πρόστιμά για τους δημόσιους υπαλλήλους που συμμετέχουν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, πέραν από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε παράνομο πιστοποιητικό.

Ωστόσο, μεταξύ άλλων προβλέπει επίσης για τους φοιτητές τα εξής:

Επιβάλλεται υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού COVID-19, με την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως την 30'1.9.2021, στους φοιτητές προγραμμάτων σπουδών των Σχολών Επιστημών Υγείας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (AEI), στους σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και των Κολλεγίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές δομές υγείας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2WTDUa8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη