Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σλοβακία μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά τους αμυντικούς και διπλωματικούς τους δεσμούς

eurokinissi

«Ελλάδα και Σλοβακία μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά τους αμυντικούς και διπλωματικούς τους δεσμούς» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό.

«Ως ευρωπαίο αλλά και ατλαντικό σύμμαχο ενημέρωσα τον κ. Χέγκερ για την στρατηγική εταιρική σχέση που συναποφασίσαμε πριν από δύο ημέρες με τον Πρόεδρο Μακρόν. Ένα βήμα ενδυνάμωσης του αυτόνομου δρόμου της Ευρώπης αλλά και ενίσχυσης του νατοϊκού πυλώνα της, κάτι που ασφαλώς ενδιαφέρει και την Σλοβακία γιατί όσο αυξάνονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες των κρατών-μελών της ΕΕ τόσο αυξάνεται και η ισχύς και η επιρροή της ατλαντικής συμμαχίας.

Θεωρώ ότι ακολουθώντας τις ίδιες αυτές κατευθύνσεις Ελλάδα και Σλοβακία μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά τους αμυντικούς και διπλωματικούς τους δεσμούς» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ, αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πολλά υποσχόμενες όμως είναι και οι ελληνοσλοβακικές οικονομικές σχέσεις. Η στρατηγική θέση των δύο κρατών διευκολύνει την ανάπτυξή τους και κυρίως τα πεδία των μεταφορών και της ενέργειας.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς τα σχέδια των δύο χωρών για την ενεργειακή μετάβαση. Σλοβακία και Ελλάδα έχουμε αποφασίσει, από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες να περιορίσουμε, να μηδενίσουμε ουσιαστικά την εξάρτησή μας από τον λιγνίτη ως προς την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και να κινηθούμε γρήγορα στην πράσινη μετάβαση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3urSLVn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη