Οι παράγοντες που θα κρίνουν εάν θα κλείσουν ή όχι τα σχολεία

Οι παράγοντες που θα κρίνουν εάν θα κλείσουν ή όχι τα σχολεία

Για τα όσα θα κρίνουν το εάν θα κλείσουν ή όχι τα σχολεία (τα οποία ακόμα δεν έχουν ανοίξει) μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, τονίζοντας πως με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων σε εσωτερικούς χώρους θα αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα κορονοϊού.

Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία και να επιστρέψει η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση για κάποια χρονική περίοδο, εάν παρατηρηθούν μεγάλες συρροές κρουσμάτων και βαριά νόσηση παιδιών. «Η κατάσταση είναι δυναμική, μπορεί να μπορεί να αλλάξει η οδηγία ότι δεν θα κλείνουν τμήματα αν δεν κολλήσει άνω του 50% των μαθητών» είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής.

«Η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να ξεκινήσει από τους νέους και τα παιδιά σχολικής ηλικίας και μέσω των σπιτιών τους να επεκταθεί και στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καθώς τα παιδιά και οι έφηβοι είναι πολύ σπάνιο να νοσήσουν βαριά, αρχικά μπορεί να μην υπάρξει επίπτωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θυμάτων. Όμως, στη συνέχεια και αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, οι δύο αυτοί δείκτες θα επιδεινωθούν» υπογράμμισε.

Παράλληλα η καθηγήτρια επικαλέστηκε Αμερικανική μελέτη, σύμφωνα με την οποία στις περιοχές με τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, οι συρροές μετά το άνοιγμα των σχολείων ήταν μικρότερες. «Εμβολιαζόμαστε εμείς οι ενήλικες, προστατεύουμε τα παιδιά μας».

Τέλος, άνοντας ειδική αναφορά στη μετάλλαξη Delta, η όποια έχει κυριαρχήσει και στη χώρα μας και είναι πιο μεταδοτική, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ σημείωσε:

«Ένα παιδί έχει τέτοιο ιικό φορτίο που μπορεί εύκολα να μεταδώσει κορονοϊό στα άτομα του σπιτιού ηλικίας 60-70 που δεν έχουν εμβολιαστεί ή που έχουν εμβολιαστεί από τους πρώτους πριν από περίπου 9 μήνες».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2YKR6hZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη