Εύβοια: Ανατριχιάζει ο σπαρακτικός ήχος του κλαρίνου μέσα στο καμένο δάσος (βίντεο)

Εύβοια: Ανατριχιάζει ο σπαρακτικός ήχος του κλαρίνου μέσα στο καμένο δάσος (βίντεο)

Ένας μήνας πέρασε από την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια και το τοπίο προκαλεί πόνο. Ανατριχιάζει ο σπαρακτικός ήχος του κλαρίνου που ακούγεται μέσα στο καμένο ολοσχερώς δάσος.

Ο Γαβριήλ Τότσικας «τιμά» τα πάνω από 500.000 στρέμματα καμένου δάσους με τους ήχους από το κλαρίνο του.

Συγκεκριμένα η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με τον Ηπειρώτη κλαρινοπαίχτη Γαβριήλ Τότσικα που πέρσι τέτοια εποχή έκανε μέσα από το φαράγγι του Βίκου διαδικτυακό κάλεσμα σε φίλους του μουσικούς προκειμένου να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, φέτος έκανε το ίδιο στην Εύβοια.

Για τους Ηπειρώτες το μοιρολόι είναι πηγή έκφρασης και τους συνοδεύει τόσο στις χαρές όσο και στις μεγάλες λύπες.

Ο σπαρακτικός ήχος του κλαρίνου που αντιλαλεί τόσο στο καμένο δάσος όσο και στις κατεστραμμένες περιουσίες των κατοίκων του νησιού ακόμα και στα δεκάδες καμένα ξωκλήσια που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στα καμένα πλέον βουνά της Εύβοιας κυριολεκτικά ραγίζει καρδιές, σε έναν ξεχωριστό μουσικό και αυθόρμητο τρόπο απόδοσης φόρου τιμής για αυτήν την τεράστια καταστροφή.

Δείτε από το 1:30:

{https://www.youtube.com/watch?v=ASq62elPBCk&ab_channel=UpStories}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3h4DZ1n
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη