EKO Acropolis Rally 2021 - SS2/SS3: Πέρασε μπροστά ο Rovanpera, πρόβλημα για τον Evans - 10ος ο Λαμιώτης Παναγιώτης Χατζητσοπάνης


Ο Kalle Rovanpera ηγείται του EKO Acropolis Rally 2021 μετά τις πρώτες τρεις ειδικές διαδρομές, την ώρα που ο Elfyn Evans αντιμετώπισε πρόβλημα και έχει χάσει πολύτιμο χρόνο.

Οι πρώτες ειδικές διαδρομές στο Λουτράκι ολοκληρώθηκαν, και έφεραν ανακατατάξεις στη σειρά των οδηγών.

Για αρχή, ο Kalle Rovanpera προσπέρασε τον teammate του, Sebastien Ogier, για την πρωτοπορία του αγώνα, ενώ το ίδιο έκανε για τη 2η θέση κι ο Ott Tanak. 

Οι δύο οδηγοί πήραν την πρώτη θέση στις δύο διαδρομές των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου, κερδίζοντας χρόνο έναντι του πρωταθλητή που καλείται να «καθαρίσει» τον δρόμο, αφού ξεκινά πρώτος σήμερα στις ε.δ.

Ο Εσθονός, πάντως, είχε και θέμα με τον κινητήρα στο Λουτράκι, αφού έχανε δύναμη στα πιο αργά σημεία της διαδρομής, κάτι που στοίχισε χρόνο.

Ο Dani Sordo προηγείται των Hyundai, όντας 4ος, μπροστά από τον Thierry Neuville με μία διαφορά 10,8 δευτερολέπτων.

Τα δύο M-Sport των Fourmaux και Greensmith ακολούθησαν, με τον Pierre-Louis Loubet να κινείται στα κλασικά του επίπεδα, 8ος.

Τελευταίος των εργοστασιακών συμμετοχών ήταν ο Elfyn Evans. Ο Ουαλός καθυστέρησε να φτάσει στην εκκίνηση της SS3 Λουτράκι, χάρη σε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες. Πήρε και ποινή 40 δευτερολέπτων, ενώ και μέσα στην ειδική διαδρομή κινείτο αργά, χάνοντας έτι περαιτέρω χρόνο.

Πώς προχωρούν οι Έλληνες

Στην γεμάτη ελληνικές συμμετοχές WRC3, οι Γ. Κεχαγιάς - Μ. Τσαουσόγλου προηγούνται των Ελλήνων, στην 6η θέση της κατηγορίας, μία μπροστά από το πλήρωμα των Bασίλη και Ιωάννη Βελάνη. Και οι δύο με Skoda Fabia Rally2 evo.

Ένατος κατηγορίας ήταν ο Παναγιώτης Ρουστέμης με τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, με Citroen DS3 R5, ενώ πίσω του ήταν οι Π. Χατζητσοπάνης - Ν. Πετρόπουλος με το Ford Fiesta Rally2.

Όσο για τους Αθανασούλα - Ζακχαίο, δυστυχώς έπρεπε να εγκαταλείψουν με πρόβλημα στην κρεμαγιέρα.

Μετά, η SS3 έπρεπε να διακοπεί χάρη στην μη ασφαλή παρουσία θεατών στη διαδρομή, όπως ενημέρωσε κι η διοργάνωση μέσω Twitter:


Αναλυτικά η κατάταξη:


www.caranddriver.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη