Παυλάκης: Lockdown για τα κρούσματα, να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία

Παυλάκης: Lockdown για τα κρούσματα, να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία

Lockdown για να περιοριστούν τα κρούσματα προτείνει ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους αλλά μία εβδομάδα μετά.

Ο κ. Παυλάκης, παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, ακόμα για τα παιδιά και να μην ανοίξουν τα σχολεία για μια εβδομάδα.

Όπως σημείωσε το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τη μετάλλαξη Delta πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σαν καινούρια επιδημία και όχι σαν συνέχεια των προηγούμενων, λόγω της τεράστιας διαφοράς της μεταδοτικότητας.

Μάλιστα, λεκανε την πρόβλεψη ότι το επόμενο κύμα θα «χτυπήσει» γρήγορα, λόγω του ανοίγματος των σχολείων, την επιστροφή στην εργασία και της επιδείνωσης του καιρού όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα και εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν και πάλι, φτάνοντας για μέρες και τα 4.000.

«Η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια επιπλέον λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις», ανέφερεχαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε ότι ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα σημειώνοντας ότι θα πρέπει συνεργεία να πάνε στα σχολεία να εμβολιάσουν τα παιδιά.

Τέλος, επισήμανε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ο εμβολιασμός να γίνει αναγκαστικός για όλο τον κόσμο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3nlP8ii
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη