Κορονοϊός: Ανησυχία για την μετάλλαξη Mu - Πώς θα «ξεμπερδέψουμε» μια και καλή με τις παραλλαγές (βίντεο)

Κορονοϊός: Ανησυχία για την μετάλλαξη Mu - Πώς θα «ξεμπερδέψουμε» μια και καλή με τις παραλλαγές (βίντεο)

Οι ειδικοί μιλούν για τον κίνδυνο να επικρατήσει στην χώρα μας η κολομβιανή μετάλλαξη Mu. Συνιστούν τρόπους για να αντιμετωπιστεί αυτό το ενδεχόμενο και εξηγούν πως θα ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τις παραλλαγές του ιού.

Ανησυχία έχει προκαλέσει η εμφάνιση της κολομβιανής μετάλλαξης Mu σε πολλές χώρες του κόσμου. Μόλις την περασμένη Πέμπτη στις 2/9, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα πρώτα έξι κρούσματα στη χώρα μας, τα οποία εντοπίστηκαν συγκεκριμένα ένα στην Αττική, δύο στην Αργολίδα, ένα στην Αχαΐα και δύο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σημειώνεται ότι η παραλλαγή αυτή, η B.1.621, κατά την επιστημονική ονοματολογία- προς το παρόν χαρακτηρίζεται «παραλλαγή ενδιαφέροντος», όπως διευκρίνισε ο ΠΟΥ στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο Οργανισμός υπογράμμισε πως το παραλλαγμένο αυτό στέλεχος παρουσιάζει μεταλλάξεις που μπορεί να σημαίνουν ότι είναι ανθεκτικό στα εμβόλια και τονίζει πως απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να κατανοηθούν τα χαρακτηριστικά του.

Οι ειδικοί μίλησαν για τον κίνδυνο να επικρατήσει στη χώρα μας η κολομβιανή μετάλλαξη, συνιστούν τρόπους για να αντιμετωπιστεί αυτό το ενδεχόμενο και εξηγούν πώς θα ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τις παραλλαγές του ιού.

«Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για να ξέρουμε τον ρυθμό μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης Μ του κολομβιανού στελέχους. Θα πρέπει να είναι αρκετά μεταδοτικότερο και από τη μετάλλαξη Δέλτα, ώστε να επικρατήσει σε κάποιον πληθυσμό. Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε τίποτα επ' αυτού, μόνο το γεγονός ότι επικρατεί σε ένα μεγάλο ποσοστό στην Κολομβία και στον Ισημερινό» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής πνευμονολογίας Ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Έχουμε δει μέχρι τώρα στη χώρα μας τρεις μεταλλάξεις και βλέπουμε ότι το όπλο μας που είναι το εμβόλιο, φαίνεται να κερδίζει και να παίζει καθοριστικό ρόλο. Θα δούμε στην πορεία, το είχαμε πει κι άλλες μεταλλάξεις. Νομίζω ότι με την προσπάθεια που γίνεται στην Ευρώπη, αλλά και με τους προβληματισμούς που υπάρχουν στη χώρα μας, αν ανεβάσουμε το ποσοστό του εμβολιασμού το 2022 θα έχουμε κλείσει με το θέμα του κορoνοϊού» εξήγησε ο Ανάργυρος Μαριόλης, μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας

«Αυτή τη στιγμή όλες τις μεταλλάξεις τις αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με τα εμβόλια και βέβαια με τα μέτρα ατομικής προστασίας. Πλέον αυτά πάνε πακέτο, δηλαδή, εμβολιαζόμαστε και συνεχίζουμε να έχουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις, για να μπορέσουμε μέχρι να φτάσουμε ένα τείχος στο 80%+ εμβολιασμών για να αντιμετωπίσουμε όλες τις μεταλλάξεις» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BGLMdH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη