Κορονοϊός: Μέσω φαρμακείων τα ραντεβού για το εμβόλιο και η διενέργεια των rapid test

Κορονοϊός: Μέσω φαρμακείων τα ραντεβού για το εμβόλιο και η διενέργεια των rapid test

Aπό τα φαρμακεία διανεμήθηκαν 46 εκατομμύρια self tests, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν τα φαρμακεία και για τη διενέργεια των rapid tests.

Τα φαρμακεία επέλεξε το 90% των πολιτών σε όλη την Ελλάδα για να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε -κατά μέσο όρο- 500 ραντεβού ανά φαρμακείο. Επίσης, από τα φαρμακεία διανεμήθηκαν 46 εκατομμύρια self tests, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν τα φαρμακεία και για τη διενέργεια των rapid tests.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαραθωνίου που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού, που φέτος είχε κεντρικό μήνυμα: «Φαρμακείο: πάντα αξιόπιστο για την υγεία σας».

Μάριος Θεμιστοκλέους

«Από τα 6 εκατομμύρια ραντεβού για εμβολιασμούς που κλείστηκαν κατά το τελευταίο 9μηνο, πλέον των 3 εκατομμυρίων πραγματοποιήθηκαν μέσα από τα φαρμακεία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους στον χαιρετισμό του στο 8ο Συνέδριο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης (ΣΥΦΑΚ), με θέμα «Το Φαρμακείο στην νέα Εποχή» σημείωσε, «Αυτός ο αριθμός αποτελεί ένδειξη της δυναμικής στήριξης που προσέφεραν οι φαρμακοποιοί για την ανάσχεση της πανδημικής κρίσης».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CNKbmJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη