Πάτρα: Καταγγελίες για κατάστημα πολυεθνικής, παρακολουθούσαν τους πελάτες μέσω της κάρτας sim

Πάτρα: Καταγγελίες για κατάστημα πολυεθνικής, παρακολουθούσαν τους πελάτες μέσω της κάρτας sim

Μία απίστευτη καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας σε τοπικό μέσο της Πάτρας και αφορά σοβαρή παραβίαση προσωπικών δεδομένων από υποκαταστημα πολυεθνικής αλυσίδας στην πόλη

Η καταγγελία κάνει λόγο για παρακολούθηση των πελατών μέσω εγκατάστασης συστήματος που «σκανάρει» την κάρτα sim του κινητού τους τηλεφώνου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, το συγκεκριμένο υποκατάστημα γνωστής πολυεθνικής προχώρησε με άλλοθι την καταγραφή του αριθμού των ατόμων που πρέπει να υπάρχουν ανά τετραγωνικό - λόγω των μέτρων του κορονοϊού - σε εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης που δεν λειτουργεί μέσω αναγνώρισης προσώπου ή σωματικού ίχνους, όπως συνηθίζεται.

Σκανάροντας την κάρτα sim των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, το κατάστημα γνωρίζει όλες τις κινήσεις των πελατών, ενώ ανάλογα με το τμήμα που βρίσκονται την εκάστοτε στιγμή, τους αποστέλλονται μηνύματα για τιμές προϊόντων που υπάρχουν εκεί.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2XiKHdh
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη