Θερμοπύλες: Διεξαγωγή την Κυριακή 10 Οκτωβρίου της ετήσιας πορείας τιμής "Λεωνίδα Τρόπαιο 2021"


Ο Δήμος Λαμιέων και ο σύλλογος «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ» συνδιοργανώνουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου την ετήσια πορεία τιμής «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ  2021». Η πορεία- αγώνας πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια, σε τμήμα της διαδρομής της Ανοπαίας ατραπού, μήκους 25 χιλιομέτρων, επί του όρους Καλλίδρομο, στην ευρύτερη περιοχή του πεδίου της Μάχης των Θερμοπυλών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απότιση φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης  στη θυσία του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, όπως επίσης και η ανάδειξη της τόσο σημαντικής για τη χώρα μας και τις στρατιωτικές της παραδόσεις, συγκεκριμένης μάχης παγκόσμιας εμβέλειας, ενός κατορθώματος στο οποίο αντανακλώνται πανανθρώπινες αξίες της φιλοπατρίας, της εθνικής αυτογνωσίας, υπεράσπισης της εθνικής ταυτότητας, ευνομίας, της πειθαρχίας της ανιδιοτέλειας, του αλτρουισμού, επιταγές του κοινωνικού συνόλου ανώτερης συλλογικής υπόθεσης

Η διεξαγωγή  ενός τέτοιου αγώνα  συμβάλλει στην προβολή της περιοχής μας, μιας περιοχής με σπάνια βιοποικιλότητα και ενός υπέροχου ορεινού συμπλέγματος, που προσελκύει αθλητές, αγωνιζομένους, επισκέπτες και  φυσιολάτρες.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη