Βόλος: Είχαν τον γιο τους δεμένο με αλυσίδα 15 μέτρων στην αυλή του σπιτιού

eurokinissi

Υπόθεση που συγκλονίζει στον Βόλο, είχαν δεμένο τον 55χρονο γιο τους με αλυσίδα 15 μέτρων.

Ο άνδρας φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ ζούσε σε μια παράγκα και έκανε την ανάγκη του σε εξωτερική τουαλέτα. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κάθισαν στο εδώλιο οι ηλικιωμένοι Ρομά γονείς του.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους γονείς του θύματος σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 300 ημερησίων μονάδων, σύμφωνα με το magnesianews.

Μετά την καταδικαστική απόφαση, οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του 55χρονου.

Στην κατάθεσή τους, ο γαμπρός και ο ανιψιός της οικογένειας τόνισαν ότι τον φροντίζουν οι κατηγορούμενοι, όμως μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε ο γιος τους πριν ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στο χέρι, η κατάστασή του χειροτέρεψε.

Η μητέρα ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και ανέφερε πως ο γιος τους διαμένει σε παράγκα στην αυλή του σπιτιού, η οποία διαθέτει εξωτερική τουαλέτα, όντας δεμένος με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων.

Όπως σημείωσε, όταν κάνει κρύο τον φιλοξενούν στο σπίτι τους και κατέληξε ότι ο γιος τους χρειάζεται βοήθεια. Ο κατηγορούμενος πατέρας, κατέθεσε ότι του κάνει μπάνιο και του αλλάζει τα ρούχα, παραδεχόμενος επίσης πως ο γιος του βρίσκεται δεμένος στην αυλή του σπιτιού τους με αλυσίδα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Γούσης, τόνισε ότι οι γονείς σημείωναν ότι το παιδί τους είναι ψυχικά ασθενής και αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα αλκοολισμού. «Έχοντας φροντίσει το παιδί για 50 χρόνια, οι γονείς, κατά τη γνώμη μου εσφαλμένα, θεώρησαν ότι η λύση που έπρεπε να δώσουν ήταν να δέσουν με μια αλυσίδα τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της αυλής τους, ώστε να μην προκαλεί προβλήματα σε τρίτους» σημείωσε ο δικηγόρος.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι ποινικά κολάσιμη, αναγνώρισαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και ελπίζω η σημερινή δίκη να είναι μια αφορμή ώστε οι κοινωνικές υπηρεσίες να ασχοληθούν περισσότερο με τα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη», κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ο 55χρονος είχε τέσσερα παιδιά, που μεγάλωσαν οι παππούδες τους, που τα τελευταία χρόνια έχουν αφιερωθεί αποκλειστικά στη φροντίδα του γιού τους, που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Η σύζυγός του τον είχε εγκαταλείψει, αφήνοντάς τον με 4 παιδιά, ενώ σύμφωνα με τις περιγραφές στο δικαστήριο, ο 55χρονος παίρνει φάρμακα, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, επιδεικνύοντας συχνά επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και ενήλικες.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Bqpvkw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη