Τρόμος στο Τόκιο: Ντυμένος «Τζόκερ» τραυμάτισε με μαχαίρι και οξύ 17 άτομα μέσα σε τρένο (βίντεο)

(Φωτ.: EPA / JIJI PRESS JAPAN)

Στους 17 ανέρχονται οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι και και οξύ, που προκάλεσε σήμερα ένας νεαρός, ντυμένος «Τζόκερ», μέσα σε τρένο στο Τόκιο.

Ένας 24χρονος, ντυμένος με το κοστούμι του Τζόκερ από την ταινία «Μπάτμαν», είναι ο άνθρωπος που επιτέθηκε με μαχαίρι σήμερα (31/10) το απόγευμα σε επιβάτες ενός τρένου στο Τόκιο και τραυμάτισε 17 άτομα ενώ πολλοί από τους επιβάτες μετέβαιναν σε πάρτι για τον εορτασμό του Χάλογουιν, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη επί τόπου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένας άνδρας περίπου 60 ετών είχε χάσει τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας δεχτεί επίθεση με μαχαίρι, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης έριξε ένα εύφλεκτο υγρό μέσα στο βαγόνι και προκάλεσε μια μικρή φωτιά.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε τρένο της σιδηροδρομικής εταιρείας Κέιο με προορισμό το Σιντζούκου, τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο, σήμερα στις 8μμ τοπική ώρα την ώρα ακριβώς που έκλειναν οι κάλπες μετά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NHK δείχνει πλήθος επιβατών να προσπαθεί να βγει από τα παράθυρα του ακινητοποιημένου τρένου σε έναν σταθμό προαστίου δυτικά της πρωτεύουσας και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα φαίνεται μια μικρή φωτιά.

«Νόμιζα ότι ήταν ένα κόλπο για το Χάλοουιν», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Yomiuri. «Μετά είδα έναν άνδρα να πλησιάζει κραδαίνοντας ένα μαχαίρι», που όπως σημείωσε ήταν ματωμένο. Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν πολλούς πυροσβέστες, αστυνομικούς και οχήματα των πρώτων βοηθειών έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου είχε σταματήσει το τρένο.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στον συρμό και αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τους πανικόβλητους επιβάτες να τρέχουν μέσα στο τρένο για να γλιτώσουν από τις φλόγες και τους καπνούς. Σε άλλο βίντεο οι επιβάτες βγαίνουν από τα παράθυρα του τρένου της γραμμής Κεϊό, το οποίο έχει ακινητοποιηθεί σε έναν σταθμό, στα δυτικά προάστια της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, οι τραυματίες είναι 15. Η δημόσια τηλεόραση NHK κάνει λόγο για 17 τραυματίες, εκ των οποίων ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο δράστης επιτέθηκε στους επιβάτες με μαχαίρι και άναψε φωτιά, ρίχνοντας ένα αδιευκρίνιστο υγρό. Συνελήφθη επί τόπου με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mwk0f3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη