Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Επιστημονική ημερίδα για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία


Επιστημονική ημερίδα για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία


ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ανακαλύπτουμε ξανά μαζί την Ιστορία του τόπου μας»

Επιστημονική ημερίδα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για μια ακόμη επετειακή δράση, την οποία προέκρινε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Η επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα και με σκοπό την ανάδειξη σημαντικών και κρίσιμων πτυχών της Επανάστασης του 1821 και της διεθνούς και διαχρονικής της επίδρασης στην Ιστορία.

Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν και -κατά χρονολογική σειρά- θα τοποθετηθούν:

  • Ο Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Ο Περικλής Βαλλιάνος, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

  • Ο Νίκος Αλιβιζάτος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

  • Ο Θανάσης Χρήστου, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

  • Ο Αντώνης Κλάψης,  Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

  • Η Δρα. Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Την έναρξη της επιστημονικής ημερίδας θα κηρύξει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ενώ θα ακουστούν και σχετικές αφηγήσεις μαθητών σχολικών μονάδων της Στερεάς Ελλάδας. Την ημερίδα θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου.

«Συνεχίζουμε τις επετειακές μας δράσεις για τα 200 χρόνια της Εθνεγερσίας, με την πολύτιμη βοήθεια καταξιωμένων επιστημόνων και εξαίρετων ομιλητών. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις τους, να αντλήσουμε πληροφορίες και να αναδείξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της Ιστορίας μας.

»Σας καλώ όλους να παρακολουθήσετε αυτή την ημερίδα και μαζί να φωτίσουμε σημεία της Επανάστασης με διεθνή και διαχρονική αντανάκλαση. Να ανακαλύψουμε ξανά την Ιστορία του τόπου μας, που δεν γράφτηκε με… μελάνι. Γράφτηκε με αίμα και χαράχτηκε στη γη μας με καλέμι», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη