Βρήκαν τουαλέτα 2.700 χρόνων στην Ιερουσαλήμ - Ήταν μόνο για όσους ζούσαν στην χλιδή

Η απίστευτη ανακάλυψη ισραηλινών αρχαιολόγων

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σπάνια αρχαία τουαλέτα στην Ιερουσαλήμ η οποία χρονολογείται πάνω από 2.700 χρόνια, όταν οι ιδιωτικές τουαλέτες αποτελούσαν πολυτέλεια στην ιερή πόλη, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη.

Τουαλέτα μόνο για… προνομιούχους

Η ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι η λεία, σκαλιστή ασβεστολιθική τουαλέτα βρέθηκε σε μια ορθογώνια καμπίνα που αποτελούσε μέρος ενός εκτεταμένου αρχοντικού με θέα τη σημερινή Παλιά Πόλη. Ήταν σχεδιασμένη για άνετο κάθισμα, με μια βαθιά σηπτική δεξαμενή σκαμμένη από κάτω.

«Μια ιδιωτική καμπίνα τουαλέτας ήταν πολύ σπάνια στην αρχαιότητα και μόνο λίγες έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Yaakov Billig, διευθυντής της ανασκαφής, σύμφωνα με το Associated Press.

«Μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τις τουαλέτες», είπε, προσθέτοντας ότι ένας διάσημος ραβίνος πρότεινε κάποτε ότι το να είσαι πλούσιος είναι «να έχεις μια τουαλέτα δίπλα στο τραπέζι σου».

Τα οστά ζώων και τα κεραμικά που βρέθηκαν στη σηπτική δεξαμενή θα μπορούσαν να ρίξουν φως στον τρόπο ζωής και τη διατροφή των ανθρώπων που ζούσαν εκείνη την εποχή, καθώς και στις αρχαίες ασθένειες, δήλωσε η αρχή του Ισραήλ.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν πέτρινα κιονόκρανα και κίονες της εποχής και είπαν ότι υπήρχαν ενδείξεις για έναν κοντινό κήπο με οπωρώνες και υδρόβια φυτά - περισσότερες αποδείξεις ότι όσοι ζούσαν εκεί ήταν αρκετά πλούσιοι.

Πηγή: ethnos



from Αρχαία Ελληνικά https://ift.tt/3iNJlPg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη