Τα νέα μέτρα «ανάσα» που σφυρίζουν έναρξη από σήμερα

Τα νέα μέτρα «ανάσα» που σφυρίζουν έναρξη από σήμερα

Κάνουν πρεμιέρα από σήμερα οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσα από σειρά μέτρων για την μείωση των φορολογικών βαρών και την αντιμετώπισης της ακρίβειας, μετά από την κατάθεση των σχετικών τροπολογιών στη Βουλή.

Πέρα από την αύξηση του αφορολόγητου ορίου έως τα 800.000 ευρώ για γονικές παροχές - προβλέπεται ο μειωμένος ΦΠΑ στο 13% στα γυμναστήρια, σχολές χορού και τουρισμό έως τον Ιούνιο του 2022.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε ανοίγει ο δρόμος για επιδότηση οικιακών καταναλωτών αερίου, ενώ από σήμερα οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούν να περνούν στους λογαριασμούς των πελατών την έκπτωση των 9 ευρώ.

Γονικές παροχές

Αύξηση του αφορολόγητου δωρεών και γονικών παροχών περιουσιακών στοιχείων για συγγενείς πρώτου βαθμού στις 800.000 ευρώ από 150.000 ευρώ. Είναι για δωρεές και γονικές παροχές οι οποίες συστήνονται από σήμερα 1η Οκτωβρίου και αφορούν σύζυγο των κληρονομούμενου, πρόσωπο με σύμφωνο συμβίωσης με τον κληρονομούμενο, κατιόντες πρώτου βαθμού, κατιόντες εξ' αίματος δευτέρου βαθμού, ανιόντες εξ αίματος πρώτου βαθμού. Εφόσον η αξία υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ θα υπάρχει φόρος 10%.

ΦΠΑ - ΦΟΡΟΙ - ΤΕΛΗ

Επεκτείνεται έως τον Ιούνιο του 2022 η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 24% στο 13% σε μεταφορές, σερβιριζόμενο καφέ, μη αλκοολούχα ποτά, κινηματογράφους και τουριστικό πακέτο. Το μέτρο έληγε κανονικά χτες 30 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα μειώνεται το ΦΠΑ και στα γυμναστήρια, σχολές χορού από σήμερα έως τον Ιούνιο του 2022 και επιπλέον προβλέπεται μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε ζωοτροφές.

Από σήμερα επαναπροσδιορίζονται μειούμενα τα επιβαλλόμενα τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, καρτοκινητής για όλους σε 10%. Ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα ηλικίας από 15 έως 29 ετών τα τέλη μηδενίζονται με ισχύ από 1η Ιανουαρίου. 

Έκπτωση στους λογαριασμούς

Τη σύσταση Ειδικού Λογαριασμού με την ονομασία Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και τη χορήγηση επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε καταναλωτές προβλέπει ρύθμιση της τροπολογίας που κατατέθηκε χτες στη Βουλή και αφορά τις φορολογικες και άλλες οικονομικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ. Με τη διάταξη αυτή από σήμερα οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορούν να περνούν στους λογαριασμούς την ειδική έκπτωση των 9 ευρώ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3F5XqBf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη