-->

Θήβα: Έκτακτη σύσκεψη για τους σεισμούς, «από τις χειρότερα δομημένες πόλεις στην Ελλάδα» (βίντεο)

Θήβα: Έκτακτη σύσκεψη για τους σεισμούς, «από τις χειρότερα δομημένες πόλεις στην Ελλάδα» (βίντεο)

Ανησυχητική είναι η κατάσταση με τους σεισμούς στη χώρα. H Κρήτη να μετράει ακόμα τις πληγές της καθώς τα 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί και βύθισαν το Αρκαλοχώρι κατά 14 εκατοστά. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για το ρήγμα της Θήβας.

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις έχουν ανησυχήσει τους επιστήμονες καθώς από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1700 δονήσεις, με μεγαλύτερη τα 4,3 ρίχτερ.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει περισσότερους από 950 σεισμούς.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου.

«Εκτιμώ ότι δε θα οδηγηθούμε σε μεγάλο σεισμό στη Θήβα»

Στο mega μίλησε καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

«Η επιτροπή συνεκλήθη και συμμετείχα ως μέλος. Δεν πήγαν σεισμολόγοι στη Θήβα, απλά στείλαμε κάποια πορίσματα. Στη Θήβα έχουμε ένα ρήγμα με διεύθυνση ανατολή – δύση. Αυτό το ρήγμα είναι μικρό, και δεν έχει καμία σχέση με τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έδωσε αυτό το ρήγμα ήταν 4,3 Ρίχτερ. Τα στατιστικά αυτής της ακολουθίας, δεν είναι στατιστικά προσεισμικής ακολουθίας. Επομένως η εκτίμησή μου είναι ότι δε θα οδηγηθούμε σε μεγάλο γεγονός από εκεί», εξήγησε ο κ. Τσελέντης.

«Από τις χειρότερα δομημένες πόλεις στην Ελλάδα η Θήβα»

«Ωστόσο, η Θήβα είναι από τις χειρότερα δομημένες πόλεις στην Ελλάδα. Υπάρχουν κτίρια που έχουν γίνει αυθαίρετες παρεμβάσεις. Για αυτό είπαμε στο δήμαρχο να γίνει έλεγχος όλων των κτιρίων της Θήβας», τόνισε ο ίδιος.

«Είχα προειδοποιήσει να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια στο Αρκαλοχώρι»

«Στο Αρκαλοχώρι είχαμε μια δράση που ξεκίνησε τον Ιούνιο. Τις τελευταίες εβδομάδες άλλαξε το καθεστώς του τι αναμέναμε. Υπήρχαν επικίνδυνες παράμετροι. Είχαμε εξηγήσει στους κατοίκους ότι η ακολουθία θα διαρκέσει για πολύ καιρό και τους είχαμε ζητήσει να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια», ανέφερε ο κ. Τσελέντης για την Κρήτη.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kXrQOf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->