Δώδεκα θείοι του Ολύμπου, βρείτε με ποιον ταιριάζετε περισσότερο

Εικόνα © Αρχαία Ελληνικά


Αν είσαστε από τους ανθρώπους που δεν αγαπούν την αυστηρότητα της θρησκείας και τους ατελείωτες κανόνες, αλλά σας γοητεύει η μία πιο ελεύθερη αναζήτηση του κόσμου των θεών, δοκιμάστε να εμπλουτίσετε την καθημερινότητά σας από μία τέτοια αναζήτηση και να ωφεληθείτε από αυτήν.

Οι Έλληνες θεοί δεν ζητούν υπακοή, δεν δίνουν εντολές και δεν μας ζητούν να θυσιάσουμε τις χαρές αυτής της ζωής ως αντάλλαγμα για κάποια επόμενη. Αντίθετα, μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντες της αντίληψής μας και να αποδειχτούν πολύτιμοι σύμμαχοι κάθε στιγμή, αυτής εδώ της σύντομης ζωής μας, που στον σύγχρονο κόσμο, συχνά περνά πριν καταλάβουμε ότι ζήσαμε. Μπορείτε μάλιστα να επιλέξετε οι ίδιοι τον θεό που θέλετε να σας αναλάβει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δηλώσετε πίστη και υποταγή σε αυτούς τους θεούς, γιατί απλούστατα δεν την χρειάζονται. Οι αρχαίοι Έλληνες, όταν αναφέρονται στη σχέση τους με τους θεούς, χρησιμοποιούν ρήματα όπως το «τιμῶ», το «σέβομαι» (celebrate, honor) και σπανιότερα το «λατρεύω» (worship) και το «θεραπεύω» (care), το οποίο με τα χρόνια κατέληξε να σημαίνει την παροχή ιατρικής φροντίδας (cure).

Ως οντότητες που εκφράζουν φυσικές δυνάμεις και αφηρημένες έννοιες, οι θεοί της αρχαίας Ελλάδας μπορούν να ευεργετήσουν τη ζωή μας και σήμερα, αν γνωρίσουμε την φύση και την ουσία τους. Δεν περιμένουμε από εκείνους να κάνουν κάτι, αλλά μόνοι μας αντλούμε δύναμη από τις ιδιότητες και τις ενέργειες που εκείνοι συμβολίζουν. Όπως θα δείτε, όσο συνηθισμένος ή ασυνήθιστος άνθρωπος και αν είσαστε, υπάρχει μία θεότητα που συγκεντρώνει ότι ακριβώς χρειάζεστε για να ελευθερώσετε τις δυνάμεις και τα ταλέντα σας. Απλώς γνωρίστε τους καλά, επιλέξτε εκείνον ή εκείνη που σας ταιριάζει και βάλτε τους στη ζωή σας.

(Εδώ θα κάνουμε μία σύντομη παρουσίαση των 12 θεών του Ολύμπου και σε άλλο άρθρο θα γνωρίσουμε και άλλες, δευτερεύουσες θεότητες.)

Ζευς

Άρχοντας της ατμόσφαιρας, της βροχής και του κεραυνού, ο βασιλιάς των θεών και των ανθρώπων, ο Ζευς παρέχει την ψυχική ηρεμία και τη δύναμη που χρειαζόμαστε κάθε μέρα της ζωής μας για να επιτύχουμε οπουδήποτε. Όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα διαταράσσουν την αρμονία της φύσης, έτσι και οι ακραίες ή απροσδόκητες περιστάσεις αναστατώνουν το μυαλό μας και μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε στους στόχους μας. Ο Δίας μπορεί να σας δώσει την έμπνευση που χρειάζεστε για να ελέγχετε τις περιστάσεις αυτές, να τις υπολογίζετε σωστά και να τις χρησιμοποιείται υπέρ σας.

Η προσωπικότητά του ταιριάζει ιδιαίτερα σε εκείνους που εκτιμούν περισσότερο την ποιότητα παρά τη μεγάλη διάρκεια της ζωής και ενδιαφέρονται, όχι τόσο για μεγάλες επιτυχίες όσο για αξιοπρεπή ζωή και αξιοπρεπές τέλος. Ο Ζευς θα κερδίσει κι εκείνους που έχουν αναλάβει θέσεις εξουσίας με μεγάλες ευθύνες και αισθάνονται ότι χρειάζονται έναν ισχυρό σύμμαχο και σύμβουλο.

Ποσειδών

Αν ταξιδεύετε στη θάλασσα, αν έχετε συνδέσει την ευτυχία σας με θάλασσες ή ποτάμια, τότε επιλέξτε τον Ποσειδώνα, για να εμπλουτίσετε τις περιπέτειές σας με νέα συναισθήματα. Ο Ποσειδώνας είναι μία πολύ γοητευτική θεότητα και για εκείνους που νιώθουν εγκλωβισμένοι σε μία βαρετή ζωή και φοβούνται να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Θα τους εμπνεύσει να μετατρέψουν τον φόβο για το άγνωστο σε λαχτάρα για την αντιμετώπιση προκλήσεων. Τέλος, αφεθείτε στη μαγεία του θαλασσοκράτορα θεού, αν νιώθετε πως δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας.

Ήφαιστος

Είναι ο θεός που προσφέρει ιδέες, αντοχή στην κούραση και δύναμη χαρακτήρα. Με αυτόν ταυτίζονται κυρίως όσοι ασχολούνται με χειρωνακτικές ή επικίνδυνες εργασίες και όσοι αντιμετωπίζουν σωματικές αναπηρίες. Οι ιδιότητές του είναι θεραπευτικές για εκείνους που νιώθουν κούραση και ταραχή, για εκείνους που αναζητούν λίγη ηρεμία πνεύματος και ησυχία και για όσους νιώθουν παραμελημένοι ή και εξόριστοι από τον περίγυρό τους.

Απόλλων

Είναι ο θεός των καλλιτεχνών και κυρίως των μουσικών. Αν χρειάζεστε έμπνευση για να δημιουργήσετε κάτι ξεχωριστό, να συλλάβετε μία ξεχωριστή ιδέα ή απλώς να προοδεύσετε στην αυτογνωσία, επιλέξτε τον Απόλλωνα.

Ερμής

Ο κατάλληλος συμπαραστάτης γι όσους κυνηγούν την οικονομική επιτυχία, για αυτούς που φιλοδοξούν να διαπρέψουν στο εμπόριο, αλλά και για όσους χρειάζονται βοήθεια στις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, είναι αναμφίβολα ο Ερμής. Θυμηθείτε τον και τις φορές που χρειάζεται να ελιχθείτε με πονηριά, για ν’ αποφύγετε μία δύσκολη κατάσταση.

Άρης

Εάν έχετε επιλέξει μία ζωή γεμάτη ανταγωνισμό ή αν αντιμετωπίζετε συχνά συγκρούσεις που ίσως προκαλείτε οι ίδιοι, ο Άρης είναι ο θεός στον οποίο πρέπει να στραφείτε. Δεν χρειάζεται να καταδικάσετε τον εαυτό σας για τη βίαιη πλευρά του. Χρειάζεται απλώς να την ελέγξετε, ώστε να λειτουργεί προς όφελος δικό σας και των γύρω σας.

Ήρα

Είναι η γυναίκα που αφοσιώνεται στην οικογένεια και την προστατεύει με κάθε μέσο. Απαιτεί τον σεβασμό που της ανήκει και δεν επιτρέπει σε κανέναν να την υποτιμήσει. Είναι λοιπόν εκείνη η θεότητα που μπορεί να συνοδεύσει εσάς που καμία φιλοδοξία δεν μπορεί να σας αποσπάσει από το καθήκον να φροντίζετε την οικογένειά σας, αλλά και εσάς που αισθάνεστε πως χρειάζεστε ένα πιο δυναμικό και ρεαλιστικό βλέμμα στη ζωή σας.

Αθηνά

Η κόρη του Δία, είναι η θεά που θα γοητεύσει εσάς που έχετε μία πιο διευρυμένη ματιά για την ανθρώπινη φύση και για το νόημα της ζωής. Για τις γυναίκες που δεν βλέπουν τη δημιουργία οικογένειας ως προϋπόθεση για την ευτυχία και για κάθε άνθρωπο που βρίσκει το νόημα της ζωής στην πνευματική δημιουργία, στη χειροτεχνία και στη δίκαιη κατάκτηση. Θα ενθουσιάσει εκείνους που έχουν εμμονή με τη δικαιοσύνη και τον ορθολογισμό και όσους κατανοούν τον πόλεμο και την ειρήνη ως δύο όψεις του ίδιου νοήματος.

Άρτεμις

Η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα είναι η ανεξάρτητη και απόλυτα εναρμονισμένη με τη φύση θηλυκή οντότητα. Όπως και η Αθηνά, δεν ασχολείται με τις σαρκικές χαρές, αλλά χαίρεται με το κυνήγι και τις βόλτες στα βουνά και στα δάση. Είναι εξαιρετική σύντροφος για εσάς που δεν έχετε υψηλότερο ιδανικό από την ελευθερία και την ανεξαρτησία σας και για εσάς που θεωρείτε τον σκύλο πολύ καλύτερο σύντροφο από έναν άνθρωπο. Επιλέξτε την και αν είσαστε από τους ανθρώπους που χρειάζονται υπομονή, πειθαρχία και επιμονή για την επίτευξη στόχων.

Αφροδίτη

Είναι ό, τι πρέπει για εσάς που ζείτε μία βλοσυρή ζωή, γεμάτη σκοτεινές σκέψεις και φόβους. Η Αφροδίτη θα σας κάνει να χαμογελάσετε, θα σας χαρίσει εικόνες χαράς και ομορφιάς. Είναι όμως και πολύτιμη σύντροφος για όσους έχουν επίκεντρο της ζωής τους τον έρωτα και τη συντροφικότητα. Η συντροφιά της θα σας κάνει πιο χαριτωμένους και θα σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους να γίνετε πιο ελκυστικοί και πιο επιθυμητοί σύντροφοι.

Δήμητρα

Είναι η θεότητα της γης, της καρποφορίας και της γονιμότητας και ταιριάζει σε εσάς που ζείτε για να προσφέρετε στους άλλους. που αντλείτε χαρά από την προσφορά και θεωρείτε ύψιστη ανταμοιβή την ευτυχία των αγαπημένων σας. Εσάς, τους αισιόδοξους που αρκεί ένα χαμόγελο για να σας φτιάξει τη μέρα. Εσάς που είστε ο θεματοφύλακας και ο έμπιστος διαχειριστής της οικογένειάς σας. Η προσωπικότητα της θεάς θα ενισχύσει τον ρόλο σας και θα σας ενδυναμώσει, αν κατά καιρούς καταβάλλεστε από τον κόπο και την φροντίδα. Πολύ ενισχυτική και για εκείνους που δεν έχουν στηρίγματα στη ζωή, που αισθάνονται απροστάτευτοι κι έχουν κουραστεί να τα βγάζουν πέρα μόνοι τους.

Εστία

Η θεά του σπιτιού και της οικογένειας. Μία θεά για «σπιτόγατους», για εκείνους που περνούν τις καλύτερες στιγμές στο σπίτι, χαλαρώνοντας με την οικογένεια και ξοδεύοντας χρόνο για την αναβάθμιση του χώρου τους. Τιμήστε την Εστία, αν νιώθετε ευτυχείς για το σπίτι και την οικογένειά σας, αν συγκινείστε με τις μικρές οικογενειακές χαρές και αν είστε από αυτούς που δεν καταλαβαίνουν πώς κάποιοι άνθρωποι ζουν χωρίς οικογένεια και δικό τους σπίτι.

Πηγή: grethexis



from Αρχαία Ελληνικά https://ift.tt/3mx0xtv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη