Παγώνη: Ανησυχούμε για την πρόωρη άρση των μέτρων, «τρέμουμε» για το ΕΣΥ

eurokinissi

Για την τρίτη δόση των εμβολίων, τη χαλάρωση των μέτρων και τις παρελάσεις, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που πρέπει να έχει περάσει για τον εμβολιασμό με τρίτη δόση, η κα Παγώνη σημείωσε ότι «πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από τον εμβολιασμό σας. Τα αντισώματα δεν έχει νόημα να τα μετρήσετε. Τα αντισώματα είναι πάρα πολλά στον οργανισμό. Σε έξι μήνες θα κάνετε το εμβόλιό σας».

«Όταν βλέπω ένα παιδί 20 χρονών να χάνεται ή να αρρωσταίνει βαριά, για εμένα είναι ό,τι σημαντικότερο υπάρχει, πονάει η ψυχή μου. Αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να ζουν. Η 14χρονη παλεύει και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Κανονικά σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παρεμβαίνει εισαγγελέας. Άκουσα ότι κάποιοι δεν πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό. Τέτοια περιστατικά είναι τραγωδία», ανέφερε σχετικά με τα περιστατικά των τελευταίων ημερών σε νέους ανθρώπους.

Εξάλλου, αναφερόμενη στην άρση των μέτρων για τους εμβολιασμένους, τόνισε: «Μακάρι οι αλλαγές αυτές και αυτή η νοοτροπία να πάει καλά. Μετά τις πρώτες 20 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα. Τρέμουμε για το σύστημα υγείας, αν γίνει αύξηση κρουσμάτων, το σύστημα υγείας δε θα αντέξει, και ακόμα είναι νωρίς, σκεφτείτε τι έχει να γίνει το χειμώνα», προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Δελτα, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική και μεταδοτική. Ακόμα είμαστε χαμηλά στους εμβολιασμούς, και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσέξουν. Θα τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και εκεί που θα πάμε, όταν υπάρχει πολύς κόσμος, ας φοράμε τη μάσκα μας. Ο καθένας μας πλέον ξέρει πότε και πού να βάλει μάσκα».

Σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, η κα Παγώνη τόνισε ότι «οι άνω των 50 πρέπει να κάνουν και αντιγριπικό εμβόλιο και την τρίτη δόση για τον κορονοϊό.

Ας μην τα κάνουν το ένα πάνω στο άλλο. Η γρίπη είναι από Δεκέμβρη και μέχρι Φλεβάρη. Αν κάνει κάποιος τώρα την τρίτη δόση, μπορεί στις 15-20 Νοεμβρίου να κάνει το αντιγριπικό. Οπότε θα κάνουν και τα δύο και θα είναι ασφαλείς», εξήγησε.

«Για τις παρελάσεις είμαι πολύ επιφυλακτική. Άλλο είναι να ακούς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία και άλλο να τους βλέπεις μπροστά σου και να τους διασωληνώνεις», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mBSs6S
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη