Γ. Οικονόμου: «Βλέπει» τρίτη δόση στο γενικό πληθυσμό πριν το τέλος του έτους

Οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι και θωρακισμένοι έναντι της βαριάς νόσησης με κορωνοϊό, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή, δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για την άρση των μέτρων για τους εμβολιασμένους πολίτες. Ουσιαστικά δρομολογείται η άρση περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους που σημαίνει κυκλοφορία χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές.

Σχολιάζοντας το σχέδιο, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να αφορούν οριζόντια όλη τη χώρα, χωρίς διαφοροποίηση για «κόκκινες» περιοχές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε επίσης ότι «πολύ σύντομα» αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους τους εμβολιασμένους πολίτες.

Όπως εξήγησε, βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών χωρίς, ωστόσο, να έχει ξεκαθαριστεί πόσοι μήνες θα πρέπει να έχουν παρέλθει από τη δεύτερη δόση για τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, ότι οι εμβολιασμοί με τρίτη δόση στο γενικό πληθυσμό ενδεχομένως θα γίνουν πριν το τέλος του χρόνου.

www.naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη