Άνοιξε η πλατφόρμα για τους σεισμόπληκτους: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η διαδικασία

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους σεισμόπληκτους: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η διαδικασία

Άνοιξε η πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Κρήτης - Τα ποσά που προβλέπονται ανάλογα με τις ζημιές

Οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου και των άλλων περιοχών που «χτυπήθηκαν» από τον Εγκέλαδο μπορούν πλέον υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, η οποία είναι ίδια με εκείνη για τους πυρόπληκτους στην Εύβοια, ενώ θα ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς διαδικασία.

Η πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης γίνεται με την χρήση των προσωπικών κωδικών ΤΑXISNET. Απαραίτητα είναι τα στοιχεία για το κτίριο που επλήγη, καθώς και ο τραπεζικός λογαριασμός IBAN του αιτούντος.

Υπενθυμίζεται πως η στήριξη περιλαμβάνει:

  • την πρώτη οικονομική αρωγή έναντι των τελικών αποζημιώσεων που θα λάβουν οι πληγέντες,
  • απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ και
  • επιδότηση στέγασης.

Το ποσό της πρώτης οικονομικής αρωγής προκύπτει αυτόματα και συμψηφίζεται με το τελικό ποσό της ζημίας που υπολογίζεται στη συνέχεια από τις αρμόδιες επιτροπές.

Στις περιπτώσεις που:

(α) το ποσό που αιτείται και λαμβάνει ο αιτών με την παρούσα διαδικασία είναι υψηλότερο της ζημιάς που έχει υποστεί από την πυρκαγιά και καλύπτεται από το δημόσιο σύμφωνα με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο ή
(β) δεν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές ότι ο αιτών έχει υποστεί ζημιά από την πυρκαγιά (άρα δεν αντιστοιχεί ποσό στον αιτούντα)

τότε το ποσό που προκύπτει από την παρούσα διαδικασία και υπερβαίνει αυτό που αντιστοιχεί στον αιτούντα, αναζητείται ως αχρεωστήτως καταβληθέν εντόκως.

Δικαιούχοι της στήριξης είναι ιδιοκτήτες, κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα, κτιριακών επαγγελματικών εγκαταστάσεων, κατοικιών και λοιπών μη επαγγελματικής χρήσης κτιρίων.

Τα ποσά ανα κατηγορία

Επαγγελματικές κτιριακές εγκαταστάσεις και αγροτικές, κτηνοτροφικές, χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις :

  • 14.000 ευρώ για βλάβες που δεν επιτρέπουν την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας
  • 8.000 ευρώ για βλάβες που προκαλούν προσωρινή ακαταλληλότητα
  • 3.000 ευρώ για βλάβες που δεν καθιστούν αδύνατη την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας

Ενίσχυση για βλάβες σε κατοικίες και κτίρια μη επαγγελματικής χρήσης:

  • 14.000 ευρώ για κτίρια που έχουν καταστεί επικίνδυνα για χρήση
  • 8.000 ευρώ για προσωρινά ακατάλληλα για χρήση
  • 3.000 ευρώ για ελαφρές βλάβες


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mD9wt4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη