«Μπλόκο» στο Αίγιο λόγω... ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας, μέρα υπομονής για τους οδηγούς στην Πατρών - Κορίνθου

«Μπλόκο» στο Αίγιο λόγω... ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας, μέρα υπομονής για τους οδηγούς στην Πατρών - Κορίνθου

Στον κόμβο Μεγανίτη, στη 13:00 θα πραγματοποιηθεί ο συμβολικός αποκλεισμός της Νέας και Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Αιγίου.

Οι κάτοικοι της Αιγιάλειας, βγαίνουν στο δρόμο για να προασπίσουν την έδρα του Πανεπιστημιακού Παραρτήματος στο Αίγιο, στο οποίο ο Δήμος έχει επενδύσει παραχωρώντας για κτιριακές του εγκαταστάσεις το «φιλέτο» της παλιάς Χαρτοποιίας.

Πρυτανική αρχή και ηγεσία υπουργείου Παιδείας δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα του Δήμου, κάτι που οδήγησε τον Δήμο και 30 περίπου σωματεία και συλλόγους της περιοχής, να προχωρήσουν σήμερα σε μεγάλη κινητοποίηση, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που θα κάνει τους αρμόδιους ν' ακούσουν το λογικό αίτημα, για παραμονή του εναπομείναντος τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, στα 30 χλμ. Από την πανεπιστημιούπολη του Ρίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή -όπως έλεγαν μέλη της στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας »- εκτιμά ότι «η Αιγιάλεια φθίνει επικίνδυνα και η ανάδειξη του θέματος σε πανελλαδικό επίπεδο, ίσως η μόνη λύση κάτι ν' αλλάξει».

Κατηγορούν τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι εδώ και πολλούς μήνες «δεν μπορούν να κλείσουν ούτε ένα ραντεβού με την Κεραμέως και έτσι εκθέτουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», κάνοντας ευθέως λόγο για «ανεπάρκεια», ωστόσο τους περιμένουν σήμερα στο συλλαλητήριο, όπου το κλίμα γι΄αυτούς θα είναι, εκ των πραγμάτων, βαρύ.

Η σημερινή πάνδημη διαμαρτυρία, στον κόμβο Μεγανίτη, από τους συνδιοργανωτές χαρακτηρίζεται στην «ΠτΔ» ως «η αρχή ενός τσουνάμι που έρχεται», αφού φαίνεται πως ήδη έχει προαποφασιστεί η πραγματοποίηση δύο ακόμα συλλαλητηρίων. Ενα για την ενίσχυση και ανάπτυξη της κρατικής Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων Αιγίου και ένα ακόμα για το Σταφιδικό ζήτημα και την ανάγκη στήριξης των παραγωγών και της ιστορικής καλλιέργειας.

Στηρίζουν – συμμετέχουν στη σημερινή διαμαρτυρία

Στη σημερινή κινητοποίηση, υπέρ της παραμονής του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, συμμετέχουν, μαζικά, επιστημονικοί, παραγωγικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης, με μοναδικό ν' ακυρώσουν τα σχέδια του Πανεπιστημίου Πατρών και του υπουργείου Παιδείας που θέλουν το κλείσιμο του τμήματος στην έδρα της Αιγιάλειας και τη μεταφορά του στην έδρα του πανεπιστημιακού ιδρύματος στο Ρίο.

Στον Κόμβο Μεγανίτη, θα γίνει στη 1 το μεσημέρι ο ωριαίος συμβολικός αποκλεισμός της Νέας και Παλαιάς Εθνικής Οδού, ενώ από εξέδρα που θα έχει στηθεί στην ΠΕΟ θ' ακολουθήσουν ομιλίες και χαιρετισμοί, από Δήμο, Περιφέρεια, πολιτικούς, κόμματα και εκπροσώπους φορέων.

Στους κατοίκους δίδεται η δυνατότητα δωρεάν μετάβασης εκεί, με Αστικό ΚΤΕΛ, στις 12.30μμ από την αφετηρία της οδού Ταξιαρχών και από τις στάσεις επιβίβαση σε: Τρίγωνη πλατεία, Αιγιαλέως και Ρ. Φεραίου, φανάρια Σολωμού και Μητροπόλεως. Ακόμα, με Ταξί από την πιάτσα της Αιγιαλέως, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας.

Ο Δήμος Αιγιάλειας έχει καλέσει στις 12μ. όλο το δημοτικό συμβούλιο στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, προκειμένου σύσσωμο να μεταβεί στο σημείο του συλλαλητηρίου

Η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση κάλεσε όλους στη Γέφυρα Μεγανίτη.

Ο Εμπορικός – Επιχειρηματικός Σύλλογος κάλεσε τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους από 12:30μ.μ. μέχρι 5μ.μ. και να μεταβούν στη διαμαρτυρία.

Ο Σύλλογος Επισκευαστών Αυτοκινήτων – Μοτοσικλετών συμμετέχει δυναμικά στο συλλαλητήριο, με τα συνεργεία κλειστά από 12.30μ.μ. έως 3μ.μ. «Οχι άλλο στην εξαθλίωση. Δεν είμαστε πιόνια της Πάτρας» είναι το σύνθημά του.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης, παράλληλα με την απεργία – άρνηση στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων συμμετέχει στην κινητοποίηση. «Χρειάζεται να είμαστε όλοι εκεί για να ενισχύσουμε την προσπάθεια της πόλης» δήλωσε η πρόεδρος Αθηνά Σκανδάμη.

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο , δίνοντας δυναμικό παρών. Σημείο συνάντησης θα 'ναι στα φανάρια της Σολωμού & Μητροπόλεως, στις 12.15.

Ο Αγροτικός Σύλλογος – το Σωματείο Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου θέλουν να λειτουργεί το τμήμα Φυσικοθεραπείας, καλύπτοντας ανάγκες της κοινωνίας και θα στηρίξει αυτό να γίνει, με όλα τα απαραίτητα μέσα και το δυναμικό. «Για να μπορούν οι νέοι που θέλουν να σπουδάσουν, ν' αποκτήσουν εφόδια, άμεση και πλήρη πρόσβαση στο αντίστοιχο επάγγελμα» δηλώνουν, καταδικάζοντας την κυβέρνηση, τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, γιατί βλέπουν τους φοιτητές στην τσέπη ως πελάτες, μη σχεδιάζοντας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

H Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλείας, θεωρεί ότι αποτελεί πλήγμα για τον πολιτισμό της πόλη η αποχώρηση της Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο. Στηρίζει και συμμετέχει στην αντίδραση του Δήμου και φορέων και καλεί τα μέλη της αλλά και ενεργά πολιτιστικά σωματεία δήμου μας, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου συμμετέχει στο συλλαλητήριο και καλεί τα μέλη του και όλους τους Αιγιαλείς να ενώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας. «Στην πόλη που στήριξε το ΤΕΙ και ΑΕΙ, με κάθε τρόπο, τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους που στήριξαν ανταποδίδοντας τον σεβασμό και την αγάπη, είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε ως αντίδραση, απέναντι στην κριτική που θα δεχτούμε από τις επόμενες γενιές» σημειώνει ο πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ: pelop.gr



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3iLWGrl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη