Τι είναι το Covid toe που εμφανίζουν κάποιοι ασθενείς με κορονοϊό, τα συμπτώματα

(Φωτ.: EPA / ZOLTAN BALOGH)

Τα συμπτώματα των ασθενών με Covid-19 δεν περιορίζονται στον βήχα, τον πυρετό, την απώλεια όσφρησης - γεύσης, ή τη δυσκολία στην αναπνοή. «Σημάδια» του κορονοϊού εμφανίζονται και στο δέρμα!

Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις μολύνσεων με κορονοϊ΄ό όπου οι ασθενείς είχαν φλεγμονές και έντονο κοκκίνισμα στα δάχτυλα των ποδιών τους. Αυτό το σύμπτωμα, που ονομάζεται «Covid toe», προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους φαγούρα, πρήξιμο, φουσκάλες και πύον, ενώ άλλοι ασθενείς είδαν τα δάχτυλά τους να γίνονται κόκκινα ή ακόμη και μωβ!

Σύμφωνα την Sun, αυτή η δυσάρεστη κατάσταση μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, μετά τη μόλυνση από τον κορονοϊό, ενώ αντίθετα αυτά τα άτομα μπορεί να μην έχουν άλλα από τα κλασικά συμπτώματα της Covid-19. Πάντως, φαίνεται να είναι λιγότερο συνηθισμένο με την παραλλαγή Δέλτα.

«Covid toe»: Γιατί συμβαίνει;

Από τα τελευταία ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Dermatology, βρέθηκε ένας μηχανισμός του οργανισμού που υποδηλώνει ότι δύο μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος ευθύνονται για αυτό το σύμπτωμα. Και τα δύο περιλαμβάνουν μηχανισμούς που χρησιμοποιεί το σώμα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Η μία είναι μια αντιική πρωτεΐνη που ονομάζεται ιντερφερόνη τύπου 1 και η άλλη είναι ένας τύπος αντισώματος που προσβάλλει εσφαλμένα τα κύτταρα και τους ιστούς του ατόμου, όχι μόνο τον ιό που εισβάλλει.

Τα κύτταρα που επενδύουν μικρά αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τις πληγείσες περιοχές εμπλέκονται και αυτά στο εν λόγω σύμπτωμα, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού, Γαλλία. Οι Βρετανοί γιατροί αναφέρουν ότι όσο πιο γρήγορα εντοπιστεί, τόσο πιο άμεσα θα αντιμετωπιστεί και πως οι βλάβες μετά από καιρό εξαφανίζονται από μόνες τους. Σπάνια, εμφανίζονται μετά τον εμβολιασμό. Τέλος, το γεγονός ότι βρέθηκε η αιτία του προβλήματα, σημαίνει ότι σύντομα θα βρεθεί και η θεραπεία.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3uTgVbK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη