H πρώτη αντίδραση Μπογδάνου μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ

H πρώτη αντίδραση Μπογδάνου μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ

Η πρώτη ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο Twitter έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στη διαγραφή του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας 

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη λύπη του για τη διαγραφή, σημειώνοντας ωστόσο πως οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος.

Η ανάρτησή του:

Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ.

Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις.

Το χρονικό της προαναγγελθείσας διαγραφής

Παρελθόν από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί από το βράδυ της Τρίτης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έπειτα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή που σημαδεύτηκε από τις προκλητικές αντικομμουνιστικές του δηλώσεις.

 Πιο συγκεκριμένα, την «έκρηξη» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προκάλεσαν τα «χάδια» Μπογδάνου στην Χρυσή Αυγή σε λεκτική αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ενώ είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του Θοδωδή Δρίτσα πως ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στο Βίτσι μαζί με την Χρυσή Αυγή.

«Εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, όμως οι χειρότεροι ήταν οι κομμουνιστές».

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Θανάση Παφίλη, που σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Μπογδάνος έχει στεναχωρηθεί που πιάσανε τους φασίστες που κάνανε επίθεση. Και βρήκε το χώρο να ρίξει αντικομουνιστικό δηλητήριο! Γνωριζόμαστε στον τόπο αυτό, είναι γεμάτος από το αίμα των κομμουνιστών! Εκτός του τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα, τι Μπογδάνος τι ΧΑ».

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στη Σλοβενία για την Σύνοδο Κορυφής, ενημερώθηκε άμεσα για τις εμφυλιοπολεμικές αναφορές Μπογδάνου στη Βουλή και λίγο πριν μπει στο Δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών, φέρεται να ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες στην Αθήνα να ετοιμάσουν αμέσως την επιστολή, με την οποία γνωστοποιούσε στον πρόεδρο της Βουλής ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τίθεται εκτός ΚΟ της ΝΔ. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε».

«Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FmLVp5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη